Janez Žužek, Leon Gorše, Aljoša Kafol, Žiga Kočevar, Manuel Grunwald, Tibor Kovačič, Sašo Gotenc, Blaž Omahen, Aljaž Ogulin, Jakob Čop in Arne Resnik so v 2. krogu kvalifikacij za vstop v prvo ligo premagali ekipo Kočevja z 2:0 v nizih in 50:11 v točkah, ter vrstnike iz Kostanjevice prav tako z 2:0 v nizih oziroma 50: 22 v točkah.

Visoki zmagi so si priigrali predvsem z resnim pristopom in mirnim nadaljevanjem po krizi v začetku drugega seta proti Kostanjevici, ko so predvsem zaradi lastnih napak dovolili domačim igralcem, da povedejo kar s 7:1. Pri tem rezultatu je Krka potem, ko je na mesto organizatorja igre trener Prah v igro poslal Tiborja Kovačiča, zaigrala zanesljivo ter z osmimi zaporednimi točkami prešla v vodstvo. Do konca seta so Krkini igralci samo še povečevali prednost tudi na račun številnih napak domačih ter zaključili set s 25:14 in tako z drugo zaporedno turnirsko zmago v tej sezoni.

Več stalnih članov ekipe, ki trenirajo odbojko že peto leto, je po koncu tekme izrazilo željo po sodelovanju na večih madnarodnih turnirjih. V klubu si bomo prizadevali, da dečkom omogočimo sodelovanje na vsaj dveh mednarodnih turnirjih.

Zapisal trener Andrej Prah.