Sinoči sta se v osmem krogu 1. DOL pomerili ekipa GO Volley ter Krka. Gostje iz Novega mesta so slavili z rezultatom 0:3 (19:25, 11:25, 18:25) in tako domov odnesli pomembne tri točke.

GO Volley – Krka
0:3 (19:25, 11:25, 18:25)

Dvorana balon, gledalcev 50, sodnika: Klinar (Žirovnica), Markelj (Bled).
Go Volley: Krašna, Križanič 4, Marc 3, Vidmar 1, Kavčič 1, Godnič, Basaneže 4, Paliska 10, Konjedic 1, Filiputti 2, Maraž, Tomić 4, Vrtovec 6, Gašparin.
Krka: Brulec 6, Ožbalt, Erpič 4, Kosmina 13, Zalar, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 3, Bregar 12, Lindič, Turk 15.

Odbojkarji Krke so tekmo v gosteh proti ekipi GO Volley začeli neprepričljivo, toda pregovor “slab začetek, dober konec” se je tokrat izkazal za več kot resničnega. Gostitelji so bili v prvem delu tekme boljši in so do polovice 1. niza povedli že s 18:12, in trener Krke Jernej Rojc je bil prisiljen vzeti pol minute odmora. Takoj zatem so gostje osvojili točko, pri 18:13 pa je na servis prišel kapetan Luka Brulec in vse se je postavilo na glavo. To, kar je bilo sprva videti kot zlahka dobljen niz za domačine, je po kar nekaj odličnih Brulčevih servisih in tudi dobri igri ostalih igralcev postalo sanjski preobrat za Krko. Z vrhunskim delnim izidom 13:1 so Dolenjci dobili 1. niz, gostje pa so ostali pri 19 osvojenih točkah.

Zalet, ki so ga dobili ob tem skorajda neverjetnem preobratu, so Novomeščani uspeli ohraniti tudi skozi celoten 2. niz, ko so še vedno precej ranjenim Novogoričanom prepustili vsega 11 točk. Zadnji niz je bil vendarle nekoliko bolj izenačen in kljub konstantnemu vodstvu Krkašev praktično od samega začetka niza je bil njihov trener previden ter je, ko so se Primorci njegovi ekipi približali na 15:17, vzel time-out. Poteza se je izkazala za pravilno, kajti odbojkarji Krke so niz zatem suvereno pripeljali do konca in ga osvojili z 18:25.

5

Praktično vsi napadalci, tako sprejemalca Kosmina (13 točk) in Turk (15 točk) kot centralna igralca Bregar (12 točk) in Erpič (4 točke), pa seveda tudi izkušeni kapetan Brulec (6 točk), so svoje delo opravili z odliko. Podajalec Pucelj (3 točke) je ekipo lepo razigraval, libero Ožbalt pa poskrbel za dober sprejem in kar nekaj odličnih obramb. Blok je Krkašem odlično stekel, v obrambi so igrali čvrsto in borbeno, zgrešili pa le malo servisov.

Gladko zmago s 3:0 v gosteh so odbojkarji Krke v tem trenutku resnično potrebovali, temu primerno je bilo tudi veliko veselje igralcev in vidno zadovoljstvo trenerja Rojca po koncu tekme. Z dobro igro pridobljena samozavest, pa seveda tudi nove tri točke jim bodo prišle še kako prav v boju za uvrstitev v modro skupino.

Krkaše čaka v sredo povratna tekma v pokalnem tekmovanju. Odpravljajo se v Mursko Soboto, kjer jih čaka Panvita Pomgrad. Murskosobočani so dobili prvo medsebojno tekmo.

Že zdaj pa lahko vse skupaj povabimo na naslednjo domačo tekmo, ki bo v petek, 31. 10. 2014 ob 20h, v športno dvorano Marof pa prihaja doslej še neporaženi ACH Volley.

Več si lahko preberete tudi v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista ter v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze.

(Ana Čefarin)