Odbojkarji novomeške Krke so sinoči v 12. krogu 1.DOL premagali Fužinar Metal z rezultatom 3:0 in si s tem zagotovili nove tri pomembne točke v boju za modro skupino. Pri domačih sta se najbolj izkazala Turk (12) in Erpič (10).

Krka – Fužinar Metal Ravne
3:0 (17, 23, 21)

Krka: Brulec 8, Ožbalt(L), Erpič 10, Vrhovšek, Kosmina 7, Zalar, Kastrevec, Rastoder, Bregar 6, Smrke, Pucelj 4, Vesel, Lindič, Turk 12.
Fužinar Metal: Čuk(L), M. Jež 2, Lednik, Šavc, Podstenšek, Ciganovič 10, J. Jež 9, Mlakar, Nikolov 13, Valentan 3, Abraham 8, Libnik, Češnjaj, Stravnik 1

Krka_Panvita (18)

Krkaši se korak za korakom bližajo cilju, to je uvrstitvi v modro skupino. Tokrat so nadigrali tekmece iz Koroške. Domači so brez oddanega niza slavili po dobri uri in četrt odigrane igre. Domači so praktično celo tekmo držali niti igre v svojih rokah. Fužinar se je nevarno približal le v drugem nizu, ko so domači po manjšem mrku zapravili lepo prednost in dopustili gostom da rezultat poravnajo na 23. točki. Martin Kosmina je nato z dvemi točkami poskrbel, da je tudi drugi niz ostal doma.

Več lahko preberete v:

  • prispevku na spletni strani odbojkarske zveze
  • prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista

Krka je tako zopet na petem mestu s 15 točakmi. Sledijo ji Šoštanj s 13 ter Astec in Fužinar s po 12 točkami.

Naslednjo soboto se Krkaši odpravljajo v Kanal. Pomerili se bodo s Salonitom, ki se na lestvici z 22 točkami nahaja mesto višje od Krke. Tekma bo ob 19. uri v ŠD Kanal.