V nedeljo se je v dvorani Marof odvijal drugi kvalifikacijski turnir za kadete v skupini B, kjer poleg Krke nastopajo še Žužemberk, Mokronog in Kostanjevica na Krki.

Za ekipo Krke so nastopili: Klobčar Gašper ©, Bevc Jaka (L), Ogulin Tadej, Gorše Leon, Lindič Luka, Zorko Matic, Borin Anže, Šetina Klemen, Pečnik Mark ter omenjena Murko in Dimič.

V ekipi Krke sta tokrat zaradi poškodbe na klopi obsedela dva prvokategornika, Anže Murko (zvin gležnja) in Rok Dimič (zlomljen mezinec). Izkazalo se je, da ekipa ima menjave, ki lahko enakovredno nadomestijo poškodovane.

Prva tekma, derbi, dolenjski El Classico, Krka – Žužemberk, je bila vse do polovice zelo izenačena, po petnajsti toči v prvem in drugem setu, pa so uspeli domači kadeti pobegniti z odlično igro v bloku in polju in si tako ustvarili veliko priložnosti za break točke, ki sta jih realizirala predvsem Ogulin in Gorše, medtem ko je podajalec Klobčar skrbel za natančne podaje. Tekma se je končala z rezultatom 2:0 (17,17) za Krko.

V drugi tekmi je Žužemberk dokaj hitro po ne preveč blesteči predstavi odpravil Mokronog z 2:0 (13,10), medtem ko so se Krkaši že ogrevali za zadnji dvoboj dneva. Nasprotniki so v začetku pokazali, da lahko s svojim najvišjim igralcev napadu še konkurirajo, vendar pa se je največja razlika pokazala, ko so naši igralci prihajali na servise in z odličnimi float servisi popolnoma onemogočili ekipo Mokornoga, ki nikakor ni uspela ukrotitit neugodnih začetnih udarcev prav vseh igralcev Krke. Na mestu korektorja je tekmo začel Borin Anže, ki je naš najbolj vsestranski igralec in lahko praktično igra vse odbojkarske vloge. V zaključku seta se mu je pridružil še novopečeni kadet Pečnik, ki je dosegel zadnjo točko v prvem setu za končnih 25:9. V drugem se je zgodba ponovila, predvsem Lindič Luka, kadetski reprezentant Slovenije, je s svojo igro na mreži porezal krila napadalcem, in omogočil obrambi za ogromno število ubranjenih žog, kjer se je z izjemnim občutkom izkazal libero Bevc. Lindič je svojo dobro igro ob mreži nadgradil še z serijo odličnih servisov in omogočil ob znatni prednosti ponovni vstop Pečnika na mesto korektorja, ki je ponovno navdušil celotno dvorano Marof, predvsem pa svoje soigralce, ki so kazali neizmerno veselje ob prvih doseženih točkah njihovega novopečenega soigralca.  Tudi zadnji set je z neubranljivim udarcem zaključil Mark Pečnik.

Po drugem odigranem krogu kvalifikacij v skupini B je ekipa Krke na prvem mestu, sledi Žužemberk z enakim številom zmag in porazov, vendar je v boljšem položaju Krka, ki je osvojila več točk kot jih je izgubila in ima zato boljši količnik. Sledita Kostanjevica in Mokronog, ki ostajata še brez osvojenih točk v kvalifikacijah.

Naslednji turnir bo v Kostanjevici na Krki, 30.11. ob 10.uri.

Več rezultatov lahko najdete  na strani Odbojkarske zveze Slovenije.