V nedeljo, 30.11. 2014, se je v Kostanjevici odvijal 3. kvalifikacijski turnir skupine B, za kadete Krke zadnji v sklopu kvalifikacij. Na turnirju so nastopili domačini, Kostanjevica na Krki, Sep Mokronog in Krkaši.

Prvo tekmo na turnirju so dobili igralci SEP Mokronoga, ki so v prvem dvoboju premagali domače kadete, ki niso uspeli zaustaviti SEPova najmočnejša napadalca, Bana Viranta in Fimca. Končni rezultat prve tekme je bil v prid SEPa, 2:0 (18,18).

Na turnir v Kostanjevico je delegacija Krke potovala v »starševskem konvoju«, ki prijazno zagotavljajo prevoze svojih otrok in soigralcev že od samega začetka njihovih otrok v odbojkarskih tekmovanjih. Prijazni vozniki so tokrat bili: starši Bevc, starši Murko, starši Lindič, starši Borin in mama Pečnik.

Tokrat je ekipo sestavljalo 10 igralcev, saj se po zlomu prsta še vedno ni vrnil Rok Dimič, ga pa je zato na njegovem igralnem mestu zopet uspešno nadomestil Matic Zorko. Poleg Matica so v ekipi nastopili še: Gašper Klobčar ©, Jaka Bevc (L), Anže Murko, Tadej Ogulin, Luka Lindič, Mark Pečnik, Anže Borin, Leon Gorše in Klemen Šetina.

Ekipa je turnir vzela izredno resno, saj smo hoteli kvalifikacije zaključiti z dvema zmagama proti SEPu in Kostanjevici. Od zadnjega turnirja smo svojo igro nadgradili še z boljšim sprejemom, igra v bloku in obrambi je bila zopet odlična, nekaj težav je bilo predvsem v zaključkih in pa na zanesljivem servisu, saj nismo želili veliko grešiti, ampak nasprotnika premagati preko prej omenjene igre v bloku in obrambi. Ker je bil dogovor, da ne grešimo na servisih, so bili tudi servisi manj nevarni in je nasprotnik uspel držati korak s Krko večji del srečanja. Trener Krke je preizkušal svoje fante, kako psihično trdni so in ni vzel nobene minute odmora na celem turnirju, saj so fantje vedeli, da morajo sami rešiti probleme na igrišču takrat ko jim je najtežje.

V prvi tekmi so dobili priložnost za igro Klobčar, Lindič, Zorko, Murko, Ogulin, Borin in Bevc, ki so odigrali celotno srečanje. Ekipa Mokronoga je od zadnjega turnirja v Novem mestu lepo napredovala in bo na zadnjem turnirju gotovo izziv tudi igralcem Žužemberka, ki so v tem krogu počivali. Tekma s SEPom je bila vse skozi izenačena, v sami končnici pa so nekaj več kvalitete pokazali Krkaši, ki niso dovolili presenečenja (25:20). Drugi set je veliko bolje začela Krka, ki si je priigrala nekaj točk prednosti, vendar smo jih je v drugem delu srečanja tudi zapravili, ko sta nam v dveh rotacijah povzročala težave dva njihova serverja. Vseeno je odločila tekmo odlična igra v bloku in obrambi, ki postaja zaščitni znak izredno borbene kadetske ekipe. Tudi drugi set se je končal s tesno, pa vendar ne napeto končnico, 25:22.

kadeti

Tretja tekma na turnirju ni odločala o ničemer, saj smo se z zmago proti SEPu že uvrstili v A ligo. O tem se pred tekmo nismo pogovarjali, saj nas je predvsem zanimala naša dobra igra in novi dve točki. Proti kadetom Kostanjevice smo v začetni postavi opravili dve menjavi. Na mestu 1. sprejemalca je začel Leon Gorše, na korektorju namesto Borina Klemen Šetina. Igralci Kostanjevice so imeli bučno podporo s tribun, z glasnim navijanjem in trobljami, so napravili peklensko vzdušje, ki ga nismo ravno vajeni na kvalifikacijskih tekmah. Naši igralci s takšnim vzdušjem niso imeli težav, kar pomeni, da so bili na tekmo osredotočeni. Kostanjevica je kot prebujena pokazala veliko boljšo igro kot proti Mokronogu in uspešno parirala skozi celoten set. V končnici Krka ne dovoli presenečenj in vseeno dobi 1. set s 25:22. V drugem setu smo opravili na začetku še eno menjavo, saj je trener želel videti, kako deluje nov sprejemalski par Gorše – Murko. Leon in Anže sta svojo nalogo na sprejemu opravljala zanesljivo, ob veliki pomoči libera Bevca, ki predvsem v obrambnih nalogah opravlja svoje delo brez napak. Tekma se je v drugem setu zlomila že v prvi polovici, manjši padec smo Krkaši doživeli v zaključku, ko je popustila koncentracija pri organizaciji igre. V sami končnici smo opravili tudi dve menjavi. Borin je na mestu korektorja zamenjal Šetino in so po kasnejši menjavi Klobčar- Pečnik preobrazil v podajalca. Mark Pečnik je dobil novo priložnost, za igro. Še lansko leto je igral košarko, danes pa lahko že rečemo, da je odbojkar in polnopravni član kadetske ekipe Krke. Tako kot na turnirju v Novem mestu je tudi tokrat Mark dosegel zadnjo točko, česar so bili soigralci izredno veseli. Zadnji set se je končal z rezultatom 25:17.

Kvalifikacije so zaključene in sledi mesec december v katerem bomo vseeno poskušali s kadetsko ekipo odigrati nekaj pripravljalnih tekem z rekreativnimi ekipami v Novem mestu in Mokronogu. Zelo pomembno bo, da se v naslednjem ciklu dobro fizično pripravimo na A ligo, ki se bo začela 18. januarja 2015. Nasprotniki v A ligi še niso dokončno znani, saj se čez 14 dni igra še zadnji krog kvalifikacij. V A ligi zahod lahko pričakujemo naslednje ekipe: Astec Triglav, Go Volley, Črnuče ACH I, Calcit Kamnik in Žužemberk.

V kadetsko ekipo bomo priključili še dva ali tri starejše dečke, ki izredno napredujejo pod vodstvom trenerja Praha in bodo poostrili konkurenco v kadetski ekipi. V decembru se bo trenažni proces vrnil tudi poškodovani bloker Rok Dimič in ekipa bo spet popolna.

Podrobnejše rezultate kvalifikacij lahko najdete tukaj.

Foto: Gregor Bevc

MOK