V nedeljo, 30. 11. 2014, so se v športni dvorani Marof tisti mlajši dečki, ki so pričeli svojo športno odbojkarsko pot letos oktobra in novembra, udeležili kontrolnega turnirja male odbojke.

Turnirja, ki ga je organiziral domači ženski odbojkarski klub, so se poleg naših dveh ekip, Krke B in Krke C, udeležile še štiri dekliške ekipe: Novo mesto 1, Novo mesto 2, Krško 1 in Krško 2. Vsaka ekipa je v dobrih treh urah odigrala pet tekem oziroma deset nizov. Vsaka tekma je postregla z zelo zavzeto igro vseh udeleženk in udeležencev, tako da je bil temeljni element v odbojki – borbenost, stalno prisotna.

Mladi odbojkarji v akciji - foto:  https://www.facebook.com/zoktpv.novomesto
Mladi odbojkarji v akciji – foto: https://www.facebook.com/zoktpv.novomesto

O tem pričajo tudi končni rezultati, saj so si kar tri ekipe razdelile 4. mesto zaradi enakega števila točk (obe ekipi Krke in Krško 2). Tretje mesto je nekoliko presenetljivo pripadlo drugi dekliški ekipi Novega mesta, prvo pa je po razburljivem dvoboju polnih preobratov, ki jo je spremljalo kakih 60 gledalcev, pripadlo prvi dekliški ekipi domačega ženskega kluba pred prvo ekipo iz Krškega.

Za ekipi Krke so nastopili Primož Povše, David Cimermančič, Enej Jerina, Gašper Volčjak, Anže Brinec in Matevž Blažič. Omenjeni so pokazali veliko želje po nadaljnjem igranju odbojke in odkrivanju novih skrivnosti odbojkarskih veščin, kar v naslednjih treningih, ki so sledili, to tudi dokazujejo s prisotnostjo in zavzetostjo pri izvajanju zahtevnejših odbojkarskih vaj.

LE TAKO NAPREJ!

Zapisal trener Andrej Prah.