Mariborčani so v tekmi 16. kroga 1.DOL sinoči na domačem parketu premagali Krko z rezultatom 3:1 (21, -21, 24, 17).

Maribor – Krka 3:1
(25:21, 21:25, 26:24, 25:17)

Dvorana Tabor, gledalcev 80, sodnika: Melavc (Šempeter) in Globačnik (Topolšica).
Lunos Maribor: Dukarič, Mlakar 5, Virtič 3, Plesec 17, N. Zidar 3, Košenina 11, Donik 26, Škorc, Uremovič 8, R. Zidar.
Krka: Brulec 15, Ožbalt, Erpič 6, Vrhovšek 2, Kosmina 7, Zalar, Kastrevc, Rastoder, Pucelj 2, Bregar 13, Klobčar 1, Turk 16.

Tekma, ki je nosila velik pomen za obe ekipi, se je končala z rezultatom v prid domačega Maribora, ki se je s tremi osvojenimi točkami odlepil od dna lestvice. Krka tako ni uspela narediti dodatnega koraka proti modri skupini. Sicer so zadržali peto mesto, toda nevarno so se približali igralci iz Triglava iz Kranja, ki so sinoči ugnali Fužinar. Ti so namreč prišli le na dve točki zaostanka za Krko medtem, ko je Fužinar s točko več od Triglava ohranil šesto mesto.

Po 16. krogu tako petouvrščeno Krko in zadnjeuvrščena Maribor in Go Volley loči le 6 točk, kar pomeni, da se nam v prihajajočih dveh krogu obeta kar nekaj zanimivih in zelo pomembnih dvobojev, saj ni praktično še nič odločenega.

Velik, morda odločilen korak lahko Krka doma stori že v soboto, ko se bo ob 20. uri v ŠD Marof pomerila z ekipo GO Volley. Novomeška ekipa bo poskrbela za boj do zadnje točke, računa pa tudi na podporo s tribune. Vabljeni!

Več o tekmi z Mariborom lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze in v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.