Sinoči sta se v predzadnjem krogu rednega dela 1. DOL pomerila Krka in GO Volley. Tekma se je po treh nizih končala v korist domačih igralcev, s to zmago pa so si krkaši zagotovili nadaljevanje v modri skupini.

Krka : Go Volley
3:0 (16, 17, 14)

Dvorana Marof, gledalcev 130, sodnika: Sefried, Tovornik (oba Maribor).
Krka: Brulec 18, Ožbalt, Erpič 7, Vrhovšek 1, Kosmina 8, Zalar, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 1, Bregar 10, Lindič, Turk 7.
Go Volley: Krašna, Križanič, Vidmar 1, Čuturić, Kavčič, Godnič 1, Basaneže, Maraž, Konjedic, Filiputti, Sirk, Marc, Tomić, Vrtovec, Gašparin.

Krkaši so brez večjih težav odpravili goste iz Nove Gorice, ki so sicer nastopili v oslabljeni postavi, saj sta zaradi poškodbe manjkala Basaneže in Paliska. Skozi celotno tekmo so držali visok nivo igre in s tem vse niti v svojih rokah. V napadu je zopet izstopal kapetan Luka Brulec, ki je bil z 18 točkami najbolj razpoložen igralec na tekmi. Omeniti velja še zelo dobro igro domačih igralcev na mreži, saj so v treh nizih zbrali kar 15 blokov, kar petkrat toliko kot gostje.

Krka si je tako že krog pred koncem rednega dela, ne glede na razplet tekem v zadnjem krogu, zagotovila peto mesto, kar ji prinaša nadaljevanje tekmovanja v modri skupini, s čimer tudi izpolnila osnovni cilj pred začetkom sezone. V zadnjem krogu se tako brezskrbno podaja na gostovanje v Tivoli, kjer se bo pomerila z aktualnimi državnimi prvaki, z ekipo ACH Volley. Tekma bo v ponedeljek, 22. 12. 2014 ob 18. uri.

Več si lahko preberete v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista ter v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze.

Na povezavi pa si lahko preberete tudi intervju z Janom Brulcem, nekdanjim igralcem Krke, ki je pred včerajšnjo tekmo nekaj besed namenil prav nekdanjim soigralcem.