Sinoči sta se v zaostali tekmi zadnjega kroga 1. DOL v ŠD Tivoli pomerila ACH Volley in Krka. Z rezultatom 3:0 so pričakovano slavili domači.

ACH Volley – Krka
3:0 (11, 16, 18)

Dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Dugar (Kanal), Blaznik (Brezovica).
ACH Volley: Flajs 9, Jereb 5, Plot, Kozamernik 4, Roberts, Purič 6, Pokeršnik 14, Pleško 13, Jurić, Kozlowski, Mochalski, Dolegombai, Slovnik, Kasnik.
Krka: Brulec 10, Ožbalt, Erpič 1, Vrhovšek, Kosmina 3, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Smrke 1, Pucelj, Bregar 5, Lindič, Klobčar, Turk 5.

S to zmago so igralci ACH Volleya zaključili brezhibno izpeljan redni del, saj so v 18 tekmah nanizali prav toliko zmag, pri čemer niso oddali nobene točke. Na tekmi s Krko sicer niso nastopili v najmočnejši postavi, toda tudi igralci, ki so dobili priložnost, niso dopustili presenečenja.

Ljubljančani so tako držali niti igre praktično od začetka do konca tekme. Medel uvod v tekmo so igralci Krke sicer popravili v drugem in tretjem nizu, kjer so korak uspeli držati vsaj do drugega tehničnega odmora, nato pa so izkušnje na strani ACH Volleya naredile svoje.

MOK Krka
Krkaši po letih boja za obstanek letos v ligi za prvaka – foto: M. Eržen

S to tekmo se je zaključil redni del tekmovanja v 1. državni odbojkarski ligi. Novomeščani so tako po letih boja za obstanek stopili stopničko višje, osvojeno peto mesto v rednem delu namreč prinaša nadaljevanje v modri skupini – v skupini za prvaka. V drugem delu se nam tako obeta kopica atraktivnih tekem z močnimi nasprotniki, prva izmed desetih bo na sporedu že 17. januarja.

Več lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.