Novomeška športna dvorana Marof je v torek ob 20. uri gostila prav poseben odbojkarski dogodek, poimenovan Dobrodelni odbojkarski izziv. Na igrišču so se zmagovalci delavskih športnih iger 2014, ekipa Roletarstva Medle, pomerili z ekipo odbojkarskega kluba Krka, v kateri sta bila lahko hkrati na igrišču le dva igralca. Ekipo so sicer sestavljali prvoligaški igralci: Valentin Turk, Martin Kosmina in Gregor Ožbalt.

Ekipa Roletarstva Medle v zasedbi Blaž Brulc, Blaž Jožef, Mitja Pintarič, Boštjan Nograšek, Uroš Babnik in Franjo Antončič, v prvem nizu ni našla primerne taktike za igro proti odbojkarjema MOK Krka. Končni izid je bil 20:14 za ”profije”. Drugi niz je bil veliko bolj izenačen in številčnejša zasedba je prvo polovico niza ves čas vodila, nakar jih je dvojec Krke ujel, proti koncu niza tudi povedel in slavil zmago z 20:16.

Dvoboj je v ŠD Marof privabil kar lepo število obiskovalcev, ki so lahko napovedali zmagovalca in končni rezultat, ob čemer so morali pravilno napovedati tudi izid v nizih in točkah. S tem so se potegovali za lepe praktične nagrade, izkupiček vplačanih prispevkov, 841 evrov, pa je šel v dobrodelne namene in je v tem trenutku že pri družini Kočevar iz vasice Stranje pri Krškem, ki je zadnjo novembrsko soboto utrpela veliko tragedijo. Končni izid v nizih (2:0) in točkah (40:30) so pravilno napovedali kar štirje obiskovalci, tako da je o razdelitvi praktičnih nagrad na koncu odločal žreb.

Dobrodelni izziv 6 na 2 - MOK Krka
Skupinska slika za uspešen zaključek prvega Dobrodelnega odbojkarskega izziva

In kako je prišlo do ideje za organizacijo tega atraktivnega dogodka? »Ob zaključku delavskih športnih iger smo razpravljali o kakovosti rekreativne odbojke na Dolenjskem. Strinjali smo se, da je ta na kar visoki ravni, da pa bi bilo tudi zanimivo videti dvoboj med aktivnimi odbojkarji MOK Krka in zmagovalno rekreativno ekipo DŠI. Seveda proti celotni šesterici ekipe MOK Krka izziv ne bi bil smiseln, zato smo se odločili, da proti zmagovalcu DŠI stopita v igrišče le dva odbojkarja Krke. Ker izkušenj s podobnimi dogodki še ni bilo, so se ugibanja hitro razplamtela in začutili smo, da bi se iz tega dalo izpeljati zanimiv dogodek. Da ne bi vse ostalo zgolj pri tekmovanju, smo se določili, da tekmovanju dodamo še dobrodelno noto. Veseli smo, da se je toliko ljudi odzvalo vabilu« je dejal Gorazd Kosmina iz novomeškega odbojkarskega kluba, ki verjame, da bo Dobrodelni odbojkarski izziv postal tradicionalen dogodek, ki bo vsako leto ob koncu decembra v ŠD Marof privabil dolenjske ljubitelje odbojke.

Za izvedbo dogodka se MOK Krka zahvaljuje podjetju Roletarstvo Medle, Tovarni zdravil Krka, d.d., Agenciji za šport Novo mesto, baru Boter, fotografu Maticu Erženu, sodnikoma Evi Tomec in Vidu Zupančiču, napovedovalcu Alešu Kirnu, delegatu Juretu Stegnarju, zdravniku dr. Tomici Goraniću ter vsem obiskovalcem in donatorjem.

Video prispevek si lahko ogledate na spletni strani televizije Vaš kanal.