Turnir prvega kroga državnega prvenstva v mali odbojki med dolenjskimi ekipami iz Novega mesta, Mokronoga, Kostanjevice na Krki in, kot že tolikokrat doslej, prizadevnimi in zagnanimi gostitelji iz Žužemberka je v soboto, 10. 1. 2015, postregel s tremi zanimivimi tekmami.

Najtežjo pot za napredovanje v 2. krog so si izbrali mlajši dečki iz MOK Krka, ki so po izenačeni igri proti vrstnikom iz Kostanjevice na Krki tesno zmagali na račun dveh dobrih iger prve četvorke (Jaka Pavlin, Jaka Petković, Aljaž Fink, Tim Peterlin) z 2:1 v nizih. V drugi tekmi so tako igrali proti zmagovalcem prve tekme med Žužemberkom in Mokronogom, ki se je zelo hitro, v dveh nizih, razpletla v korist Žužemberka. Prva četvorka Krke je prvi četvorki Žužemberka zadala ogromno preglavic s pogumno in dobro igro v obrambi in po pol ure trajajočem nizu tesno izgubila s 24:26. Drugi niz so prepričljivo dobili dečki druge četvorke Žužemberka. V vzporedni drugi tekmi poražencev med Kostanjevico in Mokronogom so Kostanjevičani sorazmerno hitro premagali Mokronog z 2:0 ter si tako zagotovili nekaj več časa počitka pred odločilno tretjo tekmo med Krko in Kostanjevico, ki je odločala o drugem potniku za napredovanje v 2. krog državnega prvenstva.

V zadnji tekmi turnirja so dečki iz Kostanjevice sorazmerno lahko uresničili cilj napredovati v drugi krog. V prvem nizu so namreč že nekoliko utrujeni krkaši napravili veliko neizsiljenih napak ter s tem močno pripomogli, da so kostanjeviški odbojkarji na krilih spodbud rezervnih igralcev prišli do prepričljive zmage v prvem nizu s 25:16. Tudi druga četvorka Kostanjevice je odlično unovčila boljše znanje elementarne odbojkarske tehnike in koncentracije ter brez pretiranega truda predvsem na račun napak novomeške Krke, pri kateri so manjkali kar trije igralci 2. četvorke, dobila tudi drugi niz s 25:18.

V drugi krog so napredovali žužemberski in kostanjeviški odbojkarji. Ekipi Mokronoga in Krke pa bosta nadaljevali tekmovanje v veji poražencev 24. 1. 2015, ko se bodo pomerili z ACH Zmajčki 1 in MOK Kočevje.