Na gostovanju v Ljubljani so starejši dečki MOK Krka v okviru A lige zahod v nedeljo, 11. 1. 2015, premagali domačo ekipo Črnuče ACH in Calcit Volleyball. Turnir so odprli krkaši in črnuški odbojkarji.

Prva postava Krke je po kratkem ogrevanju zaradi daljše analize obnašanja in medsebojnih odnosov igralcev v zadnjem času ter oblikovanja osnovnih sklepov za prihodnost tekmo pričela brez napak ter prevladovala v vseh odbojkarskih elementih. Rezultat prvega niza 25:7 dovolj zgovorno priča, da so Dolenjci pred nekoliko osuplimi in prijetno presenečenimi starši in ostalimi, skupno kakimi tridesetimi gledalci, prikazali izjemno predstavo navdahnjeno z veliko mero preudarnosti. Dobro igro in preudarnost so prenesli tudi v 2. niz ter po sorazmerno izenačenem začetku (7:5) povedli na 14:7 in 17:9. Domačini so poizkušali z večjo mero borbenosti in spodbud preobrniti potek tekme, vendar so krkaši z enim odmorom pri 17:11 in s tremi uspešnimi menjavami (Žužek, Resnik, Omahen) uspešno ustavili ter obdržali visoko razliko do konca prvega niza – 25:19.

IMG_0489

V drugi tekmi turnirja so nekoliko okrnjeni žužemberski odbojkarji v obeh nizih proti domačinom le uspeli priti do zmagovitih, a tesnih zaključkov – 2:0 za Žužemberk.

Tretjo tekmo turnirja so igralci Krke obdržali potrebno resnost, kvaliteto in koncentracijo ter proti Calcitu iz Kamnika zaigrali kot pesem, ki so jo nekateri starši zapeli kot dodatna spodbuda na videz in z dejanji podkrepljeni odločni ekipi Krke. V obeh nizih, ki so ju krkaši dobili v svojo korist, so si že na začetku niza sprejemalci Leon Gorše, Sašo Gotenc, Žiga Kočevar in bloker Tibor Kovačič pod taktirko organizatorja igre in tokrat kapetana Aljoše Kafola, ki je zaposloval vse igralce v napadu, s pomočjo blokov, kjer sta svojo vlogo blokerja Tibor Kovačič in Manuel Grunwald, ob dobro postavljenih blokih stranskih blokerjev, odlično opravila, ter ob natančneje izvedenih obrambnih akcijah vseh igralcev in liberu Maticu Hrenu priigrali prednost petih točk. Trener Krke, Andrej Prah, je prav tako poizkušal nastalo prednost ohranjati z odmori in večimi menjavami, kjer so se izkazali prav vsi »rezervisti«: podajalec Jakob Čop, univerzalni igralec Janez Žužek in bloker Arne Resnik. Ob skoraj vedno odličnih Leonu Goršetu in Žigi Kočevarju, sta se poleg vseh ostalih omenjenih igralcev (Tibor Kovačič, Aljoša Kafol, Arne Resnik, Jakob Čop, Blaž Omahen, Matic Hren), v primerjavi s prejšnjimi tekmami še posebej dobro izkazala marljivi bloker Manuel Grunwald s servisi in korektor – sprejemalec Sašo Gotenc z odločnejšimi in tudi uspešnimi napadi.

IMG_0488

Če se bodo igralci na vseh področjih življenja držali osnovnega sklepa ekipe, potem imajo letos veliko možnosti za visoko uvrstitev v državnem prvenstvu ter za prepotrebne izkušnje na področju vzgoje in odbojkarskega napredka.

V zadnji tekmi so bili Žužemberčani boljši od vrstnikov iz Kamnik z 2:1 v nizih.

IMG_0510