V Kranju se je v nedeljo, 18.1. 2015, odvijal prvi turnir kadetskega prvenstva, A-liga- Zahod, kjer nastopa šest ekip, ki so bili prvo ali drugo uvrščeni v kvalifikacijah.

V A-ligi-Zahod poleg Krke nastopajo še: Kekooprema Žužemberk, Calcit Kamnik, ACH Črnuče, Astec Triglav Kranj in GO Volley. Na Vzhodu so v A-ligo združeni naslednji klubi: SIP Šempeter, Gokop Fram, TAB Mežica, Mislinja, Hoče in Maribor.

Ekipe so izenačene zato bo potrebno z vsakega turnirja prenesti čim večje število zmag, osvojenih setov in točk, kajti zna se zgoditi, da bodo na koncu odločali prav vsi dejavniki. Za preboj na F4 je potrebno osvojiti mesta od 1-3, prvo uvrščeni potuje direktno na F4, medtem ko 2. in 3. uvrščeni igrata še dodatni turnir z ekipami z vzhoda. Prvi dve ekipi se uvrstita na zaključni turnir.

V Kranj smo potovali v spremstvu naših zvestih navijačev – staršev, ki so poskrbeli za prevoz. Ekipa Krke je bila zelo okrnjena, saj so manjkali kar štirje oboleli igralci: kapetan Klobčar, sprejemalec Kočevar, bloker Zorko in korektor Pečnik. Vseeno smo imeli čas, da se pripravimo z vsemi zdravimi že med tednom, saj je bilo potrebno uigrati novega podajalca, Aljošo Kafola, ki nastopa tudi v ekipi st. dečkov. Ostali prvo kategorniki so bili k sreči zdravi in v dobri formi, kar so potrdili tudi s četrtkovo izenačeno tekmo proti izkušeni ekipi Roletarstva Medle, zmagovalcem Delavskih športnih iger. Za Krko so v Kranju nastopili: Lindič Luka ©, Bevc Jaka (L), Ogulin Tadej, Murko Anže, Dimič Rok, Gorše Leon, Borin Anže in Kafol Aljoša.

kadeti_kranj_1

V prvi tekmi smo se pomerili z domačini, ekipo Kranja. Prvi set nismo začeli dobro, saj so nam kranjčani pobegnili na 0:4, ko smo vzeli že prvi time out in nato pri rezultatu 2:7 opravili tudi že edino mogočo menjavo, Ogulina je zamenjal Borin. Anže je svojo priložnost odlično izkoristil in odigral celotno srečanje zelo zanesljivo. Po menjavi smo uspeli ujeti ritem v igri, zmanjšali število napak in nasprotnika izčrpavali z odlično igro v bloku in obrambi, medtem ko je v kontra napadih predvsem odlično zaključeval Gorše Leon in Murko Anže, ki ju nasprotniki niso uspeli zaustaviti. Pri rezultatu 11:15 je na servis prišel nadomestni kapetan Lindič, ki je s serijo odličnih servisov in težav nasprotnikov pri organizaciji napadov, nekaj zaporednih blokov Dimiča na mreži, prevesil psihološki moment na stran Krke. Serija Lindiča in ekipe se je končala pri bolj ugodnem rezultatu za Krko, 16:15. Ko je na servis prišel še Borin, smo s z enako mero udarili še enkrat in nasprotnikom ušli na 22:19. Vidno pretreseni Triglavani so 1. set izgubili z 25:20. V drugem setu smo spremljali izenačeno tekmo vse do same končnice, 19:19, ko smo naredili 3 napake in tik pred ciljem 2. seta je zmanjkalo časa in točk, da bi lahko rezultat še obrnili v našo korist. Sledil je žreb kapetanov pred odločilnim tretjim setom. Kafol je začel na servisu, vendar je prvi servis zgrešil. Z Borinom na servisu smo uspeli priboriti eno break točko, ko pa je prišel na servis spet Lindič smo že prehiteli nasprotnike, 5:3 in time out za Kranj, serijo je dodal še Murko, spet pa sta na mreži kraljevala Dimič in Gorše, Rok v bloku, Leon v napadu. Pri rezultatu 10:7 smo vzeli pomemben time out za pomiritev pred zaključkom tekme. Delovalo je in nadaljevali smo v enakem ritmu vse do konca. Končni rezultat v 3. setu, 15:8 za Krko.

Po krajšem premoru nas je na drugem igrišču čakal še ena tekma, proti večnim tekmecem iz Črnuč. Pod vtisom prve tekme nismo uspeli dovolj hitro preklopiti na novo pomembno tekmo in že v začetku smo si priigrali prevelik zaostanek. Tokrat je že v sredini prvega seta, 9:16, Borina zamenjal še pred slabo uro zaspani Ogulin, ki je tokrat deloval bolj zanesljivo. Že pred samo končnico prvega seta, nismo imeli nobenih možnosti, da ACH še ujamemo, zato se je bilo predvsem potrebno pripraviti na drugi set. V prekinitvah smo predvsem poudarjali, da bo potrebno bolj agresivno servirati in le tako bomo imeli možnosti za uspeh. Če nam do konca prvega seta to še ni uspelo (17:25)., smo veliko bolje začeli v drugem setu, ko smo povedli z odličnimi servisi Goršeta 5:0, spet pa so na mreži odlično delovali Lindič in Murko v bloku, Ogulin pa je rešetal blok in obrambo Zmajčkov. ACH se je približal na 14:11, vendar pa bližje niso uspeli priti, saj smo zopet na servis Lindiča pobegnili na zanesljivih 19:12. V zaključku sta ekipi uspešno zaključevali na svoj sprejem, v zaključku so Ljubljančani še sestavili serijo treh zaporednih točk, vendar jim je zmanjkalo časa, da bi nas lahko resneje ogrozili. Drugi set smo končali z rezultatom 25:18 v korist Krke. Ponovno je odločal tie break, v katerem smo v začetku verjetno naredili kako napako preveč in nasprotnik je pobegnil 2:5, time out, ki ni prinesel prekinitve serije in nasprotnik je že bil na 2:7. Opravili smo še menjavo, Kafola je zamenjal univerzalni Anže Borin, ko smo uspeli vzpostaviti nekaj ritma in dobrih točk, pa je sledila nova serija Zmajčkov in nov time out na 8:13. Po odmoru smo uspeli ACH-ju vzeti še dve točki in posledično je bil trener Črnuč primoran poklicati time out (10:14) za zanesljiv zaključek seta. Po uspešnem sprejemu so Zmajčki tekmo zaključili preko napada po sredini. Končni rezultat v korist ACH Črnuč, 2:1 (17,-18,10).

kadeti_kranj_2

V ekipi Krke smo bili s prikazano igro zadovoljni. Seveda se nam je poznala odsotnost prvega organizatorja igre, Gašperja Klobčarja,ki ga je zelo dobro nadomestil Kafol, ki na mestu podajalca igra šele pol drugi mesec pa vendar kaže, da je nadarjen, marljiv in se zelo hitro uči spretnosti podajalca.

Pohvaliti velja celotno ekipo, ki se ni ustrašila nasprotnika in na turnir prišla z belo zastavo. Vedeli smo že pred nedeljskim turnirjem, da smo v dobri formi, kar je pokazala tudi četrtkova tekma proti ekipi Roletarstva Medle. Naslednji turnir bo v Žužemberku, 1.2. 2015, kjer bodo naši nasprotniki Kekooprema Žužemberk in Calcit Kamnik.

Ostali rezultati turnirja in lestvica: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadeti/2014_kti_AV