Sinoči sta se v tretjem krogu 1. DOL v modri skupini v Kamniku pomerila Calcit Volleyball in Krka. Zmaga je pripadla domačinom z rezultatom 3:1 (19, -20, 23, 20). Navduševala sta korektorja obeh ekip, Brulec je dosegel 17, Tonček Štern pa 24 točk.

Modra skupina, 3. krog, 31. 1. 2015
Calcit Volleyball – Krka
3:1 (19, -20, 23, 20)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Melavec (Šempeter).
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 4, T. Štern 24, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 2, Brus 6, Kvas, Stavbar 5, Kotnik 14, Ž. Štern 12, J. Brulec 2.
Krka: L. Brulec 17, Ožbalt, Erpič 7,Vrhovšek, Kosmina 12, Melanšek, Kastrevc, Rastoder, Vesel, Pucelj 5, Bregar 12, Turk 10.

Krkaši so uspeli popraviti vtis iz prve letošnje tekme v modri skupini. Po željah trenerja so dvignili svojo zbranost in nivo igre in celotno tekmo pretili Kamničanom. Krka je tako prva ekipa, ki je v modri skupini vzela niz Calcitu, česa več pa domači le niso dopustili in tako ostajajo na vrhu lestvice.

Borbena predstava je lepa popotnica za sredino tekmo, ko v športno dvorano Marof prihaja Astec Triglav. Dvoboj dveh ekip, ki sta še brez zmage v modri skupini bo ob 20. uri.

Trener Krke Jernej Rojc po tekmi:

“V rednem delu državnega prvenstva smo bili v obdobju, ko nam ni šlo, zato so imeli Kamničani lažje delo. Zdaj načrtujemo, da bi bili v najboljši formi v sredo in potem naslednji dve tekmi. Nocojšnja tekma je dobra napoved za to, saj smo večinoma držali visoko zbranost, čeprav je bilo še nekaj stvari, ki se ne bi smele zgoditi. V celoti gledano smo lahko zadovoljni s svojo igro.”

Podrobnejše poročilo tekme lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

Lestvica 1. DOL, modra skupina:

  1. Calcit  Volleyball, 17 točk
  2. ACH Volley, 16 točk (1 tekma manj)
  3. Panvita Pomgrad, 11 točk
  4. Salonit Anhovo, 8 točk
  5. Krka, 2 točki (1 tekma manj)
  6. Astec Triglav, 0 točk
Kapetan Krke Luka Brulec je bil s 17 točkami najučinkevitejši  igralec svoje ekipe.
Kapetan Krke Luka Brulec je bil s 17 točkami najučinkevitejši igralec svoje ekipe.