V nedeljo, 1.2. ob 10.uri, se je v Žužemberku nadaljevalo DP kadetov v A-ligi ZAHOD, kjer nastopa 6 ekip: Kekooprema Žužemberk, Calcit Kamnik, ACH Črnuče, Astec Triglav Kranj in GO Volley. Na Vzhodu so v A-ligo vključeni naslednji klubi: SIP Šempeter, Gokop Fram, TAB Mežica, Mislinja, Hoče in Maribor.

Prvič v novem letu je bila ekipa popolna: Klobčar (K), Bevc (L), Murko, Ogulin, Lindič, Dimič, Zorko, Gorše, Borin, Kočevar, Pečnik in Kafol.

V prvi tekmi turnirja, dolenjski El Clasico, je ponovno ponudil zanimiv dvoboj, ko so se v prvem setu lahko zabavali kadeti iz Žužemberka, ki so igrali odlično in naše kadete držali na varnostni razdalji ene do dveh točk skozi celoten set, v končnici pa je zadnjo točko dosegel Žužemberk in prvi set je šel na račun domačinov (25-23). Kaj smo videli? Videli smo popolnoma enak scenarij kot v kvalifikacijah za A ligo. Tokrat samo v prvem setu, kajti v drugem setu se je slika obrnila, tehtnica pa nagnila močno na stran Krke. Servisi so postali bolj natančni, predvsem, pa so bili zaključki naših protinapadov bolj učinkoviti, saj priigaranih priložnosti nismo več zapravljali, kar se nam je dogajalo v prvem setu in krivilo živce trenerju in navijačem. Nekaj krepkih med odmorom je zaleglo in fantje so odigrali tako kot je treba in drugi set dobili z 25:20. V tie breaku smo po žrebu najprej zamenjali strani, saj je kapetan Žužemberka izbral nasprotno stran, kakor smo končali drugi set. Začetna pozicija ekip je bila enaka kot v prvem setu, rezultat v setih 1:1, točke 0:0. Kljub temu, da je Žužemberk začel na svoji boljši strani igrišča, jim to ni pomagalo kaj dosti, saj smo že v začetku zopet pritisnili s servisi, si ustvarili priložnosti in jih učinkovito zaključevali. V tie breaku ni bilo takšne drame kot v prvem setu in naši navijači – starši so lahko le uživali v zaključku tekme in se veselili zmage svojih otrok. Končni rezultat v 3. setu je bil 15:6.

Kadetska ekipa MOK Krka in trener Jernej Rojc.
Kadetska ekipa MOK Krka in trener Jernej Rojc.

Pred začetkom prve tekme je v Žužemberk tudi že pripotovala tretja ekipa, ki je lahko videla zelo slab začetek naših kadetov v tekmi z domačini, videla pa je tudi, kako kadeti Krke znajo igrati. V prvem setu so Kamničani še igrali pod vtisom videnega, saj so si bolj zapomnili dobro igro kot pa slabo igro Krke in so v prvem setu delovali še nekoliko prestrašeno, le-ta pa se je kaj hitro končal s 25:16. V drugem setu so se na kamniški klopi dogovorili, da bodo servirali močneje in to se jim je obrestovalo. Poslednično je padla naša učinkovitost v napadu, Kamnik je odlično zaključeval kontra napade in razlika dveh točk se je ohranila vse do rezultata 10:10, ko smo končno zopet povedli. Na servis je ob rezultatu 15:13 za Krko stopil Murko in zaključil z 18:14. Še en break nam je uspelo narediti takoj za tem na servis Ogulina, in skoraj smo žemislili, da smo tekmo že zmagali, ko se je Kamnik ponovno približal na 23:21, ko smo bili primorani serijo prekiniti s time outom. Po odmoru so kadeti ponovno zaigrali bolj zbrano in tekmo mirno pripeljali do konca (25:22).

Žužemberk je v zadnji tekmi turnirja uspel premagati Kamnik tesno z 2:1 (23,-27,17).

Bučno podporo s tribun so kot vedno zagotovili starši.

Tokrat velja pohvaliti predvsem Tadeja Ogulina in Jakata Bevca, ki sta svoj nivo igre s prvega turnirja dvignila na višjo raven. Zelo sta napredovala na sprejemu, »Ogi Macola« pa se je tokrat izkazal kot prvi napadalec ekipe. Če sta kadeta Klobčar in Lindič že priključena člana 1. ekipe, smo v modri skupini članom priključili tudi Ogulina, Bevca in Murka, ki so tudi naredili nekaj treningov skupaj s prvo ekipo,kar jim je dalo nekaj samozavesti in dodatne energije, saj vidijo, da lahko svoje že osvojeno znanje že vnovčijo tudi na članskih treningih MOK Krke.

Vztrajnost na treningih in velika želja po biti boljši, je začela kazati sadove v katerih lahko zadovoljni in nasmejani starši na tribunah le uživajo. Tudi tokrat so se odzvali in nas podpirali v velikem številu.

Turnir smo zaključili z dvema lepima zmagama in tako nadaljujemo pohod med 4 najboljše ekipe, ki se bodo borile za uvrstitev na Final4.

Ostali rezultati DP A-lige:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadeti/2014_kti_AZ

http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadeti/2014_kti_AV