Moški odbojkarski klub Krka slovi po svojem močnem podmladku in trdni viziji gradnje prihodnosti na doma vzgojenih igralcih. Da je delo z mladimi izjemno uspešno, kažejo tudi rezultati – navsezadnje so bili v lanski sezoni starejši dečki omenjenega kluba tudi državni prvaki, velja pa omeniti vrhunske rezultate v mali odbojki (3. mesto pred dvema letoma, 2. mesto pred tremi leti). Na mladih je treba graditi prihodnost, zato si tudi mlajše selekcije nedvomno zaslužijo pozornost pri našem poročanju.

V mali odbojki so dečki MOK Krka, pod taktirko Andreja Praha, 25. januarja z veliko premočjo zmagali na 1. repasažnem turnirju (premagali so ekipi ACH Zmajčki in Kočevje) in se uvrstili v naslednji krog. Tam jih čakajo dečki iz Prvačine (GO Volley), Žirovnice in ponovno ACH Zmajčki. Sicer pa Prah poudarja, da so rezultati kot taki zanj »v drugem planu« in ga pri njegovem delu »motivirajo prav otroci, ki pridejo redno na trening in so na treningu zavzeti in željni novih znanj«. Očitno prav takšno delo polaga potrebne temelje, na katerih lahko fantje uspešno gradijo svojo igro tudi v prihodnosti.

Ekipa starejših dečkov s trenerjem Andrejem Prahom (foto: arhiv MOK Krka)
Ekipa starejših dečkov s trenerjem Andrejem Prahom.

Starejši dečki, aktualni državni prvaki, so prvi del sezone odigrali po pričakovanjih in se skupaj z ekipo iz Žužemberka (oboji so dosegli po 14 točk), zanesljivo uvrstili v A ligo, kjer so v skupini »Zahod« po dveh od šestih krogov trenutno na 1. mestu s štirimi točkami in enim turnirjem več od prvih zasledovalcev, Kekoopreme Žužemberk. »Trenutno imamo v ekipi samo pet dni pred naslednjim krogom A lige v Žužemberku proti domačinom in odlično ekipo iz Brezovice že dva ključna igralca obolela. Ne vem še, kako in s kakšno postavo bomo nastopili v Žužemberku, vem pa, da se bodo fantje borili kot lačni tigri za vsako točko,« opozarja trener Prah in dodaja, da je zanj in za ekipo največji uspeh, če so vsi »zvesti pripadniki ekipe skupaj tudi v primeru porazov, odsotnosti igralcev ali slabega dne«.

Luka Lindič, eden najobetavnejših mladih igralcev Krke, tudi kadetski reprezentant.
Luka Lindič, eden najobetavnejših mladih igralcev Krke, je tudi kadetski reprezentant.

Omeniti je treba tudi uspešno sodelovanje starejših dečkov na mednarodnem Božičnem turnirju v Zagrebu 27. in 28. decembra. Leon Gorše, Žiga Kočevar, Aljoša Kafol, Tibor Kovačič, Sašo Gotenc, Blaž Omahen, Matic Hren, Arne Resnik, Janez Žužek, Jakob Čop in Aljaž Ogulin so v sedmih tekmah le enkrat izgubili in med desetimi ekipami iz Slovenije in Hrvaške osvojili 2. mesto, za Zagrebom in pred Žužemberkom.

V A ligo so se v prvem delu sezone uvrstili tudi Krkini kadeti. Za njimi sta v zadnjih dveh koncih tedna že dva turnirja A lige. Prvega so zaključili z zmago in porazom (oboje v treh nizih), drugega pa z dvema zmagama, tako da trenutno zasedajo 2. mesto na lestvici in imajo še vedno velike možnosti, da se prebijejo v izločilne boje. Pri kadetih je treba izpostaviti Luko Lindiča, ki se je lani tudi uvrstil v državno kadetsko reprezentanco.

Trener kadetov Jernej Rojc, ki vodi tudi člansko ekipo, je nadvse zadovoljen, da so se kar štirje kadeti letnika 1998, Gašper Klobčar, Tadej Ogulin, Jaka Bevc in Anže Murko skupaj z letom dni starejšim Tinom Malenškom uspešno priključili k članskim treningom. »Nekateri kadeti, npr. Klobčar in Lindič, so tudi že nastopili v članski ekipi, Bevc je bil v ekipi proti Panviti, Malenšek je bil prvič v ekipi v Kamniku, tudi ostali pa bodo dočakali svojo priložnost prav kmalu, saj hitro napredujejo in dihajo za ovratnik svojim starejšim kolegom. Na to smo v klubu še posebej ponosni, saj vidimo da je naš podmladek na pravi poti in potrjuje vizijo kluba o doseganju odličnih rezultatov z doma vzgojenimi igralci,« poudarja Rojc.

Kadeti MOK Krka in trener Jernej Rojc.
Kadeti MOK Krka in trener Jernej Rojc.

Ana Čefarin