Sinoči sta se v ŠD Marof pomerili domača Krka in Astec Triglav iz Kranja. Tekmo so po petih nizih z rezultatom 3:2 (21, 14, -21, -26, 9) dobili Novomeščani. V domačih vrstah je blestel Kosmina, ki je dosegel 26 točk, z dvemi točkami več je bil pri gostih najuspešnejši Bregant.

1. DOL, Modra skupina, 4. krog
Krka – Astec Triglav
3:2 (21, 14, -21, -26, 9)

Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Jovanović (Komenda), Perčič (Kamnik).
Krka: Brulec 16, Ožbalt, Erpič 9, Vrhovšek, Kosmina 26, Melanšek, Kastrevec 13, Rastoder, Vesel, Pucelj 3, Bregar 12, Lindič, Klobčar, Turk, Ogulin.
Astec Triglav: Lužovec 14, Hafner 2, Hrast 1, Maček 1, Bregant 28, Vene, Lakner 8, Bežek, Kos 2, Mali 7, M. Kök, Rezar 5.

Martin Kosmina je takole dosegel eno izmed 26 točk. (foto: M.Eržen)
Martin Kosmina je takole dosegel eno izmed svojih 26 točk. (foto: M.Eržen)

V dvoboju za peto mesto v modri skupini, ki predstavlja boljše izhodišče v izločilnih bojih za prvaka, smo lahko bili priča zanimivi in borbeni predstavi obeh nasprotnikov. Že prvi niz je obetal napeto tekmo, saj so igralci iz Kranja ves čas pretili Novomeščanom. V končnici so vendarle več zbranosti pokazali domači in tako osvojili prvi niz. V drugem nizu so Krkaši povsem nadigrali nasprotnike in jim dovolili le 14 točk.

A Gorenjci se niso predali. Po dveh dobrih nizih je sledil padec v igri  domačih, tega pa so Triglavani unovčili in znižali na 2:1. Vodstva z 8:2 ob prvem tehničnem odmoru v četrtem nizu domačim ni uspelo pripeljati do konca. V dramatičnem zaključku četrtega niza, ko je morda kazalo že na 3 točke domačih, je nekaj več športne sreče pripadlo gostom, ki so uspeli izsiliti še peti niz.

V petem nizu so Novomeščani vendarle zagospodarili na svojem igrišču in osvojili prvo zmago v modri skupini.

Bregar v enem izmed svojih petih blokov. Krkaši so skupaj dosegli kar 17 blokov. (foto: M.Eržen)
Bregar v enem izmed svojih petih blokov. Krkaši so skupaj dosegli kar 17 blokov. (foto: M.Eržen)

Včeraj je bila v modri skupini odigrana še ena tekma. Calcit Volleyball je v gosteh s 3:1 ugnal Panvito Pomgrad in s tem nadaljuje niz neporaženosti. Tekma med Ach  Volleyem in Salonitom bo odigrana v sredo, 18. 2.

Pari naslednjega, 5. kroga (sobota, 7. 2. 2015):
Calcit Volleyball – Ach Volley, ŠD Kamnik, 20:00
Astec Triglav – Panvita Pomgrad, ŠD Planina, 17:30
Salonit Anhovo – Krka, ŠD Kanal, 19:00

Lestvica 1.DOL, modra skupina
1. Calcit Volleyball, 20 točk
2. Ach Volley, 16 točk, 2 tekmi manj
3. Panvita Pomgrad, 11 točk
4. Salonit Anhovo, 8 točk, 1 tekma manj
5. Krka, 4 točke, ena tekma manj
6. Astec Triglav, 1 točka

Več lako preberete tudi v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze, ravno tako tudi v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista, kjer lahko najdete tudi nekaj fotografij s tekme. Sicer pa vabljeni k ogledu spodnjih utrinkov s tekme, za katere je poskrbel Matic Eržen.