Ekipa mlajših odbojkarjev MOK Krka je v soboto, 7. 2. 2015, gostovala na drugem repesažnem turnirju državnega prvenstva v Žirovnici.

Jan Udovič, Enej Jerina (1/1), Anže Brinec (2/0), Aljaž Fink (8/3), David Cimermančič (2/2), Matevž Blažič (3/7), Matevž Hvala (5/2), Domen Šetina (6/6), Jaka Pavlin (15/6) in Tim Peterlin (6/0) so z dvema zaporednima zmagama nad domačo ekipo iz Žirovnice in primorsko ekipo iz Prvačine (GO Volley) osvojili prvo mesto na turnirju ter se uvrstili na tretji repesažni turnir v začetku meseca marca, kjer se bodo izmed še treh sodelujočih ekip (Žužemberk, Triglav in Žirovnica) najprej pomerili z odbojkarji iz Žužemberka.

MOK Krka - mala odbojka

Vsi omenjeni igralci so prikazali ves čas turnirja lepo in športno obnašanje. Še zlasti veseli dejstvo, da med igralci ni bilo opaziti nesoglasij, kar je eden izmed temeljnih pogojev za nastanek odlične ekipe. Kljub številnim odsotnosti s treningov v zadnjih dveh tednih zaradi bolezni in šolskih obveznosti, so igralci poleg borbenosti in nepopustljivosti v zbranosti prikazali napredek v nekaterih odbojkarskih elementih.

Poleg obeh četvork sta se po svojih najboljših močeh izkazala oba rezervna igralca s spodbujanjem ostalih, z izkazano pripravljenost za vstop v igro – z ogrevanjem ter tudi s prikazano igro.

MOK Krka - mala odbojka

Odsotnost Jake Petkovića je zelo dobro nadomestil Enej Jerina, ki je na tem turnirju doslej prikazal svojo najboljšo igro. Poleg njega je svojo, za mnoge verjetno najboljšo igro doslej, izkazalo še šest igralcev. Zlasti veseli dejstvo, da so se igralci pričeli bolj zavedati negativnega pomena neizsiljenih napak, ki so jih na tem turnirju v štirih setih napravili 27 oziroma v povprečju na set le 7. Poleg tega pa so z zmanjšanjem števila napak pripomogli k lastni ali pa ekipni zanesljivosti doseganja dobro izvedenih akcij oziroma odbojkarskih elementov od serviranja in sprejemanja do obrambnih akcij, podajanja in raznovrstnih napadalnih akcij.

MOK Krka - Mala odbojka, ekipa s trenerjem

MOK KRKA