V sedmem krogu modre skupine sta se sinoči pomerili Panvita Pomgrad in Krka. Murskosobočani so slavili z rezultatom 3:0 (22, 18, 19). Pri Krki je bil z 11 točkami najbolj razpoložen Turk, za Panvito sta po 16 točk dosegla Pelemiš in Detela.

1. DOL, Modra skupina, 7. krog
Panvita Pomgrad – Krka
3:0 (25:22, 25:18, 25:19)

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 70, sodnika: Seifried in Tovornikova (oba Maribor).
Panvita Pomgrad: Ajlec 5, Ratkai, Pavlovič 7, Pelemiš 16, Detela 16, Flisar 8, Bogožalec 4, Grabar, Drvarič 2, Fridrih, Vrabl.
Krka: Brulec 7, Erpič 2, Vrhovšek 1, Kosmina 9, Kastrevec, Pucelj 1, Bregar 7, Lindič, Klobčar, Turk 11, Ožbalt.

Za tekmeca je bil to že peti letošnji obračun, ki so ga tudi tokrat dobili igralci iz Murske Sobote. V dobro uro dolgi tekmi so brez težav nadigrali Novomeščane. Uspešno so nadomestili tudi Aljošo Bogožalca, ki je po poškodbi gležnja že v prvem nizu zapustil igro.

Krkaši so bili še najbližje uspehu v prvem nizu, v katerem so do rezultata 18:19 tudi vodili. Toda sledile so štiri zaporedne točke domačih, ki te prednosti niso več izpustili iz rok.

Več o tekmi si lahko preberete v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

Za presenečenje kroga so poskrbeli igralci iz Astec Triglava, ki so z borbeno predstavo uspeli ACH Volleyu odščipniti točko. Calcit Volleyball, ki prihodnjo soboto prihaja v Novo mesto, je na domačih tleh s 3:1 premagal Salonit Anhovo.

Lestvica 1. DOL, modra skupina:
1. ACH Volley, 29 točk
2. Calcit Volleyball, 27 točk
3. Panvita Pomgrad, 17 točk (tekma manj)
4. Salonit Anhovo, 11 točk (tekma manj)
5. Krka, 4 točke
6. Astec Triglav, 2 točki

Osmi krog modre skupine bo na sporedu na zadnji februarski dan, pari pa so naslednji:
ACH Volley – Panvita Pomgrad, ŠD Tivoli ob 18. uri
Krka – Calcit Volleyball, ŠD Marof ob 20. uri
Salonit Anhovo – Astec Triglav, ŠD Kanal ob 19. uri