Sobota prinaša tekmo osmega kroga 1. DOL v modri skupini. V športni dvorani Marof se bo ob 20. uri pričela tekma med domačo Krko in Calcit Volleyballom iz Kamnika. Pred slabim mesecem so se Krkaši v Kamniku dobro upirali. Kako bo tokrat?

MOK Krka - trener Jernej Rojc
“Čas za prilagajanje na modro skupino je mimo.”

To bo že četrti letošnji medsebojni obračun, prav vse pa so dobili Kamničani. Krkaši so bili še najbližje pred slabim mesecem, ko so v Kamniku po dobri predstavi izgubili s 3:1. Komentar pred jutrišnjo tekmo je podal trener Krke, Jernej Rojc.

Od tekme v Kamniku smo igrali tekmo s Triglavom, Salonitom, dvakrat z ACHjem in Panvito. Na vseh tekmah smo pokazali določen napredek v nekaterih elementih, vseeno pa nam še vedno veliko manjka, da bi lahko premagali kakovostnejšo ekipo. Naša težava je predvsem primerna zbranost v ključnih trenutkih. Smo pa v tem času dobili dva igralca, ki enakovredno konkurirata prvi postavi. Pričakujem reakcijo standardnih članov, da dvignejo svojo raven igre, drugače imamo za njih enakovredne menjave, ki lahko igrajo povsem neobremenjeno. Nosilci pa bodo morali, tudi proti težjim nasprotnikom pokazati bistveno boljše predstave.

Pregled rezultatov letošnjih medsebojnih obračunov:
27. 09. 2014: Krka – Calcit Volleyball 0:3 (15:25, 13:25, 17:25)
12. 11. 2014: Calcit Volleyball – Krka 3:0 (25:22, 25:14, 25:23)
31. 01. 2015: Calcit Volleyball – Krka 3:1 (25:19, 20:25, 25:23, 25:20)

MOK Krka - brata Brulec
Nasproti si bosta znova stala brata Brulec – kapetan Krke Luka in njegov mlajši brat Jan, podajalec Calcit Volleyballa.

Krkaši so v sredo v Zagrebu odigrali tudi prijateljsko tekmo z ekipo Mladosti, ki je bila boljša z rezultatom 3:2. Domači trener opozarja, da je čas za dvig forme na višjo stopničko.

Ta tekma nam je služila kot pregled trenutne forme igralcev. V soboto lahko proti Calcitu pričakujemo dobro tekmo, saj smo v Kamniku odigrali dobro partijo in nekaj podobnega lahko pričakujemo tudi v soboto v dvorani Marof. Smo v zaključnem obdobju modre skupine in prihaja čas, ko bodo vse ekipe stisnile in dvignile svojo formo na višjo stopnico. To moramo storiti tudi mi, če želimo biti v zaključku prvenstva konkurenčni. Čas za prilagajanje na modro skupino je mimo, prihajajo tekme, kjer bo bistven predvsem rezultat.

Izjavo, ki jo je iz tabora Calcit Volleyballa podal Tine Kvas, lahko preberete v prispevku na spletni strani tiskovne agencije Morel.

Poleg tekme med Krko in Calcitom bosta jutri, v soboto 28. 2. 2015, odigrani še dve tekmi. ACH Volley v Tivoliju gosti Panvito Pomgrad, igralci Astec Triglava pa se podajajo na gostovanje v Kanal, kjer se bodo pomerili z ekipo Salonita.

Tekma med Krko in Calcitom bo torej ob 20. uri v ŠD Marof. Vabljeni!