Sinoči sta se v tekmi 8. kroga 1. DOL v modri skupini pomerila Krka in Calcit. Zmago so po treh nizih slavili igralci iz Kamnika z rezultatom 0:3 (14, 18, 17). Krkaše v prihodnjem krogu čaka pomembna tekma za ohranitev petega mesta v Kranju.

 1. DOL, Modra skupina, 8. krog
MOK Krka – Calcit Volleyball
0:3 (14, 18, 17)

Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter) in Globačnik (Topolšica).
Krka: L. Brulec 4, Ožbalt, Erpič 2, Vrhovšek 1, Kosmina 9, Malenšek, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Bevc, Bregar 2, Lindič, Klobčar 1, Turk 11.
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 1, T. Štern 11, Drobnič 7, Vidmar, Štembergar Zupan, Brus 11, Kvas, Stavbar 3, Kotnik, Ž. Štern 12, J. Brulec 2.

Igralci Calcita so tudi tokrat pokazali svoje kvalitete in zasluženo slavili v Novem mestu. Domači igralci, pri katerih je zaradi odsotnosti prvega podajalca Gašperja Puclja, igro organiziral mlajši Gašper Klobčar, so uspeli držati korak v vseh nizih le do prvega tehničnega odmora. Kamničani so nato uprizorili svoje kvalitete ter si do drugega tehničnega odmora vselej priigrali izdatnejšo prednost, ki so jo do konca nizov le še stopnjevali.

Krkaši so naredili preveč lastnih napak, da bi se lahko enakovredno merili s Kamničani. Zgrešili so kar 15 servisov, kar je odločno preveč za tri nize. Popotnica za tekmo s Triglavom tako ni najlepša, toda Krkaše čaka še nekaj treningov za ustrezno pripravo na pomembno tekmo, kjer bi z zmago zadržali peto mesto po rednem delu. Tekma s Triglavom bo v soboto ob 20.15 v športni dvorani Planina v Kranju.

Več o tekmi si lahko preberete v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze.