Sinoči sta se v tekmi 9. kroga modre skupine za peto mesto udarili ekipi Astec Triglav in MOK Krka. Novomeščani so bili boljši z rezultatom 0:3 (16, 21, 17). Za Krko sta po 14 točk dosegla Kosmina in Bregar, prav toliko jih je za Triglav dosegel M. Kök.

1. DOL, Modra skupina, 9. krog
Astec Triglav – MOK Krka
0:3 (16, 21, 17)

Dvorana Planina, gledalcev 200, sodnika: Gril (Limbuš), Melavc (Šempeter).
Astec Triglav: Lužovec 4, S. Hafner, A. Kök, Maček, Bregant 7, Vene, Lakner 1, Bežek, Kos, M. Kök 14, Mali 1, Rezar 7.
Krka: L. Brulec 7, Ožbalt, Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 14, Kastrevec, Vesel, Pucelj 1, Bregar 14, Lindič, Klobčar, Turk 11.

Miha Bregar je s 6 bloki kraljeval na mreži. (foto: M. Eržen, arhiv)
Miha Bregar je s 6 bloki kraljeval na mreži. (foto: M. Eržen, arhiv)

V derbiju začelja modre skupine se so bolje izkazali novomeški igralci, ki so praktično celo tekmo držali niti v svojih rokah. Krkaši so z dobrim sprejemom omogočili Gašperju Puclju, da je razigral prav vse svoje igralce. Izjemna je bila tudi naveza Pucelj-Erpič, saj je bil slednji v napadu neustavljiv. Zaključil je prav vse žoge in tekmo končal s 100% uspešnostjo v napadu. Levji delež so Dolenjci opravili tudi s tem, ko so ustavili prvega igralca Triglava, tudi nekdaj člana Krke, Janka Breganta. Bregant je tokrat dosegel le skromnih 7 točk. Že v samem začetku tekme, ko je rezultat na semaforju kazal 2:9, je kazalo, da za Krko v poštev ne pride nič drugega kot zmaga. To prednost so nato uspešno pripeljali do konca niza.

Nekaj več odpora so domači pokazali v drugem nizu, ko so korak držali do izenačenja na 21. točki, toda nato sta Bregar s tremi zaporednimi bloki ter Brulec z uspešnim napadom zapečatila usodo domačih.

Martin Kosmina je izjemni učinkovitosti v napadu dodal še po en blok in as. (foto: M. Eržen, arhiv)
Martin Kosmina je izjemni učinkovitosti v napadu dodal še po en blok in as. (foto: M. Eržen, arhiv)

V tretjem nizu so Krkaši ob drugem tehničnem odmoru vodili zgolj za dve točki, toda silovit zaključek, v katerem je bil najbolj razigran Kosmina, je bil le pika na i izjemne igre varovancev Jerneja Rojca.

S to zmago si je Krka že zagotovila peto izhodiščno mesto pred končnico in se bo v izločilnih bojih pomerila s četrto uvrščeno ekipo. Katera ekipa bo to, bo pokazal zadnji krog, saj imata tako Panvita kot Salonit krog pred koncem enako število točk. Zadnji krog bo prav tako odločal o prvem mestu, saj se bosta med seboj pomerila ACH Volley in Calcit Volleyball.

Več o včerajšni tekmi lahko preberete tudi v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze, v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista ter na poročilu na spletni strani Astec Triglava.

Lestvica 1. DOL, modra skupina, po predzadnjem krogu:
1. ACH Volley, 35 točk
2. Calcit Volleyball, 33 točk
3. Panvita Pomgrad, 17 točk
4. Salonit Anhovo, 17 točk
5. Krka, 7 točk
6. Astec Triglav, 2 točki

Razpored tekem zadnjega, 10. kroga 1. DOL v modri skupini:
ACH Volley – Calcit Volleyball, sreda 11. 3. ob 18.00 v ŠD Tivoli, Ljubljana
Panvita Pomgrad – Astec Triglav, sreda 11. 3. ob 18.00 v OŠ I., Murska Sobota
Krka – Salonit Anhovo, sobota 14. 3. ob 20.00 v ŠD Marof, Novo mesto

Kam torej v soboto zvečer? V športno dvorano Marof!

Vabljeni!