Ekipa mlajših dečkov MOK Krka je v soboto, 7. 3. 2015, v telovadnici Osnovne šole Šmihel v 3. krogu repesažnih turnirjev v mali odbojki gostila vrstnike iz Žirovnice, Kranja in Žužemberka. Prvo mesto na turnirju so dosegli odbojkarji iz Žužemberka.

Žužemberčani so dokaj lahko prišli do prve zmage z 2 : 0 v nizih, saj sta obe mešani četvorki Krke na parketu delovali preveč zmedeno in brez prave volje po resnejšem odporu. V svoji drugi tekmi, ki so jo Žužemberčani odigrali proti Triglavu iz Kranja, zmagovalni ekipi druge tekme turnirja, v kateri so Triglavani kljub nekoliko manj prepričljivi igri uspeli premagati ekipo Žirovnice, so žužemberski odbojkarji prišli do zmage šele po preobratu v tretjem, odločilnem nizu, ko je v napadu ob izenačenem izidu na 14. točki zablestel prodorni Pečjak in suhokranjsko ekipo povedel na visokih štiri točke prednosti, ki so jo Žužemberčani, podkrepljeni z navijanjem Krkinih igralcev, do konca seta še povišali ter tako rezultatsko (25 : 17) dokaj zanesljivo prišli do napredovanja na finalni repesažni turnir.

V tekmi poražencev so Krkini igralci prikazali bolj sproščeno igro. Prva četvorka Krke, Jaka Petković, Domen Šetina, Aljaž Fink in Tim Peterlin je uspela skozi ves prvi set organizirati različne priložnosti za napade iz obeh krajnih con. Prav raznovrstnost napadov je odbojkarjem Žirovnice delala največ preglavic tako, da so le ti napravili preveč neizsiljenih napak. Odlično igro pa so zasenčili ob koncu niza kar sami igralci Krke, ki so se pri vodstvu s 23 : 16 dobesedno ustavili. To so izkoristili borbeni Žirovničani ter znižali izid na 20 : 24. Na srečo domačih pa so gostje napravili dve nepotrebni napaki ter tako omogočili vodstvo Krke z 1 : 0 v nizih. Drugi niz in s tem tudi tekmo so sebi v prid priigrali Matevž Hvala, Jan Udovič, Anže Brinec, Matevž Blažič, David Cimermančič in Gašper Volčjak. našteti igralci niso imeli težkega dela, saj je bila druga četvorka Žirovnice sestavljena iz igralcev, ki so bili v povprečju za eno do dve leti mlajši od naštetih igralcev Krke.

Zadnja tekma turnirja med Triglavom in Krko je odločala o tem, katera ekipa poleg Žužemberka bo napredovala na finalni turnir repesažnih turnirjev. Trener Krke Andrej Prah je za prvi set določil mešano četvorko – Petković, Šetina, Blažič,Volčjak – v upanju, da bi po eventualnem porazu v prvem nizu druga mešana četvorka le dobila drugi niz in s tem izsilila tretji niz. Prvi niz so kljub veliki borbenosti Krke rezultatsko dokaj zanesljivo, s 25 : 9, dobili Triglavani. V drugem nizu pa so Aljaž Fink, Tim Peterlin, Matevž Blažič, Anže Brinec, Jan Udovič in David Cimermančič s pomočjo zavzete igre uspeli zmagati s 25 : 10 ter s tem izsiliti tretji niz.

V odločilnem nizu, ki so ga pri Krki pričeli Petković, Šetina, Peterlin in Fink, so omenjeni igralci kljub nekaterim neizsiljenim napakam uspeli držati stik do izida 6 : 6. Nato pa so gostje s pridom izkoristili nekaj nezbranosti pri domačih v obrambnih in napadalnih akcijah ter preko Fajfarja in kapetana Urana v napadu uspeli priti do vodstva z 10 : 6 in s 14 : 7. Šele po vodstvu Triglava z 18 : 9 so Krkini igralci ponovno prikazali igro, ki jih je krasila proti Žirovnici. Triglavani tokrat niso popustili tako kot proti Žužemberku v tretjem nizu. Do konca niza sta prav Uran in Fajfar s tehnično brezhibnimi izvedbami napadov pripeljala Triglav do napredovanja na finalni repesažni turnir .

Novomeški odbojkarji bodo nadaljevali tekmovanje na turnirjih za mesta. Prvo priložnost za napredovanje bodo imeli v soboto, 21. 3. 2015.

MOK Krka