Sinoči sta se v zadnji tekmi rednega dela pomerila Krka in Salonit Anhovo. Zmago so si brez težav po treh nizih priigrali Kanalci. Najbolj razpoložena igralca v vrstah Salonita sta bila Okroglič s 23 in Čabarkapa z 20 točkami, za Krko pa jih je Kosmina dosegel 13.

1. DOL, modra skupina, 10. krog
Krka – Salonit Anhovo
0:3 (13, 10, 22)

Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Tomec (Novo mesto).
Krka: Brulec 8, Ožbalt, Erpič, Vrhovšek, Kosmina 13, Bevc, Rastoder, Vesel, Pucelj 1, Bregar 3, Lindič, Klobčar, Turk 5, Ogulin.
Salonit Anhovo: Česnik 5, Šarič, Marušič 1, Karnel, Kovačič, Dos Santos 8, Jerončič, Čabarkapa 20, Okroglič 23, Krivec 3.

Priložnost za dokazovanje so dobili tudi mladi upi Jaka Bevc, Luka Lindič in Gašper Klobčar. (foto: M. Eržen)
Priložnost za dokazovanje so dobili mladi upi Jaka Bevc, Luka Lindič in Gašper Klobčar. (foto: M. Eržen)

Igralci Salonita so v Novo mesto prišli z eno samo željo. Z gladko zmago nad Krko bi se zavihteli pred Panvito in tako pridobili boljše izhodišče v četrtfinalnih bojih. Motiv je bil krepko na strani Salonita in tako je izgledalo tudi na igrišču.

V prvem nizu je niti v svoje roke prevzel Čabarkapa. Na račun njegovih močnih servisov ter dobre igre v obrambi so gostje dosegli kar 11 točk zapored. Krkaši so delovali medlo in brez rešitev na dobro igro gostov. Podobna zgodba se je odvila tudi v drugem nizu. Tokrat so Kanalci niz zapečatili s serijo devetih zaporednih točk.

Nekaj več odpora so domači vendarle ponudili v tretjem nizu. Izboljšali so svoj servis in se razigrali tudi v napadu. Izid je bil poravnan na 19. točki, toda na koncu so igralci Salonita unovčili svojo kakovost in zasluženo slavili.

Več o tekmi lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

S to zmago je Salonit tako prehitel Panvito, s katero se bo Krka borila v četrtfinalu boja za naslov državnega prvaka. Prve tekme bodo že prihodnjo soboto, 21. 3., Krkaši pa se najprej podajajo v Mursko Soboto.

1/4 finale – 1. tekma, sobota 21. 3.
ACH Volley – Fužinar Metal Ravne, ŠD Tivoli ob 18.00
Calcit Volleyball – Lunos Maribor, ŠD Kamnik ob 18.00
Salonit Anhovo – Astec Triglav, ŠD Kanal ob 20.00
Panvita Pomgrad – Krka, OŠ I., Murska sobota ob 19.00