Mlajši dečki so v soboto, 21. 3. 2015, gostovali v Žirovnici, kjer so z eno zmago in dvema porazoma zaključili državno prvenstvo v mali odbojki.

Trener Andrej Prah, ki je v Žirovnico prispel vidno brez pravega odbojkarskega žara zaradi bolezni, je imel na voljo le deveterico igralcev, ki so v Žirovnico prispeli s pomočjo prevoznikov – staršev Aljaža Finka, Gašperja Volčjaka in Eneja Jerine. Možnost za preboj v naslednji krog turnirjev za mesta je trener Prah preložil zgolj na četverico igralcev – na tako imenovano prvo četvorko. Jaka Petković, Aljaž Fink, Domen Šetina in Tim Peterlin so kljub slabši predstavi v obrambi in organizaciji napadov v prvi tekmi proti ACH Zmajčkom v zaključku obeh dobljenih setov z nekaj sreče ter na razliko (26 : 24, 26 : 24) premagali črnuške odbojkarje z 2 : 1.

V drugem nastopu Krke je tekmo proti Calcitu iz Kamnika ponovno pričela druga četvorka – Jan Udovič, Gašper Volčjak, David Cimermančič, Enej Jerina. Tako kot v prvem setu tekmo prej, ko je namesto Jana igral Primož Povše (11 : 25), je tudi uvodni niz proti Kamniku gladko izgubila (12 : 25). Prva četvorka Krke je v drugem nizu proti Calcitu iz Kamnika napravila preveliko število drobnih in tudi večjih napak ter kljub ponujenim priložnostim za zmago, ki so jih naši igralci v ključnih trenutkih tekme praviloma z napakami zapravili, tesno izgubila s 23 : 25. Najprodornejša pri Krki sta bila Domen Šetina in Aljaž Fink.

V tretji tekmi sta se ponovno pomerili Krka in ACH Zmajčki. Obe četvorki Krke svojih napak iz prve in druge tekme niso popravili. Nasprotno pa so se Zmajčki bolje pripravili na tekmo, storili manj napak in bili učinkovitejši. Prvi niz je prva četvorka Zmajčkov zmagala proti prvi četvorki Krke s 25 : 22, drugi niz pa je druga četvorka Zmajčkov odpravila Krko s 25 : 7.

Ker je Žirovnica izgubila dve tekmi zapored, je ekipa Krke na turnirju zasedla 3. mesto in med 31. timi ekipami osvojila 17. – 18. mesto v državi.

MOK Krka