Odbojkarji Krke so sinoči v Murski Soboti odigrali prvo četrfinalno tekmo v končnici državnega prvenstva proti Panviti Pomgrad, ki je bila boljša s 3:0.

1. DOL, četrtfinale, 1. tekma
Panvita Pomgrad – Krka
3:0 (15, 23, 16)

Športna dvorana OŠ I, gledalcev 150, sodnika: Štumfel in Skudnik (oba Mežica).
Panvita Pomgrad: Ajlec, Ratkai, Pavlović 6, Pelemiš 15, Detela 21, Vrabl, Fridrih, Flisar 7, Bogožalec 8, Grabar 1, Drvarič 1.
Krka: Brulec 7, Ožbalt, Erpič 2, Kosmina 13, Kastrevec 2, Rastoder, Vesel, Pucelj 3, Bregar 5, Klobčar, Turk.

Odbojkarji Panvite so izkoristili prednost domačega igrišča in zasluženo slavili brez večjih težav. Krkaši, z izjemo igre v drugem nizu, niso našli pravega odgovora na igro domačinov, ki so blesteli predvsem na servisu in v napadu. Krkaši so tako imeli precej težav na sprejemu in posledično v napadu, nekaj prodornosti je zmogel le Kosmina, ki je bil s 13 točkami prvi igralec Dolenjcev. V vrstah Panvite je bil najbolj razpoložen Detela, ki je svojo statistiko vknjižil 21 točk.

Trener Krke, Jernej Rojc:

Nismo uspeli ukrotiti Panvitinega dobrega servisa, zato smo imeli težave pri organizaciji napada. Dober blok Panvite in njihova učinkovitost v napadu pa sta bila odločilna v dvoboju. V drugem nizu smo popravili sprejem, odpravili enosmerni promet gostiteljev, bili boljši v bloku, a vse to ni pomagalo.

Več si lahko preberete tudi v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

Četrtfinale se igra na dve zmagi. Krka ima novo priložnost že to sredo, 25. marca. Tekma bo v športni dvorani Marof ob 20. uri. Bučna spodbuda s tribun, na morda zadnji tekmi v letošnji sezoni, bo še kako dobrodošla. Vabljeni!