Sinoči sta se v športni dvorani Marof pomerili Krka in Panvita Pomgrad. Drugi četrtfinalni dvoboj je tokrat ostal na domačih tleh, Krkaši so slavili z rezultatom 3:0 (23, 27, 28). V vrstah Panvite je bil s 24 točkami neustavljiv Bogožalec, največ točk izmed razpoloženih Dolenjcev pa je dosegel Brulec, 16.

1. DOL, končnica, 1/4 finale, 2. tekma
Krka – Panvita Pomgrad
3:0 (23, 27, 28)

Dvorana Marof, gledalcev 130, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanović (Komenda).
Krka: Brulec 16, Ožbalt, Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 14, Bevc, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Pucelj 2, Bregar 12, Klobčar, Turk 8.
Panvita Pomgrad: Ajlec 4, Ratkai, Pavlović 6, Pelemiš 1, Detela 9, Vrabl, Fridrih, Flisar 8, Bogožalec 24, Grabar, Drvarič 1.

Kot pravi kapetan je Luka Brulec s 16 točkami popeljal svojo ekipo do prve zmage nad Panvito v letošnji sezoni. (foto: M. Eržen, arhiv)
Kot pravi kapetan je Luka Brulec s 16 točkami popeljal svojo ekipo do prve zmage nad Panvito v letošnji sezoni. (foto: M. Eržen, arhiv)

Ekipi Krke in Panvite sta se letos srečali že osmič, doslej pa so vedno slavili igralci iz Murske Sobote. Toda končno se je obrnilo tudi v korist Krke, ki so s to zmago ohranili tudi upanje na napredovanje v polfinale.  Tam zmagovalca sobotne tekme že pričakuje ACH Volley. V drugem polfinalnem obračunu se bosta pomerila Salonit Anhovo in Calcit Volleyball.

Sinoči smo bili priča izjemni odbojkarski predstavi z dramatičnim zaključkom prav v vseh nizih. Razpoloženi Dolenjci so ves čas držali visok nivo  igre. Ob dobrem sprejemu je imel domači organizator igre Gašper Pucelj proste roke pri razigravanju svojih napadalcev, ki so tako uspešno prodirali mimo bloka Panvite. Velik del so domači opravili tudi z začetnimi udarci. Bregar in Turk sta pritiskala z močnimi servisi s skoka, ostali pa so svoje dodali z neugodnimi float servisi. Skupaj so vknjižili 5 neposrednih točk iz servisa, ostalo se je odrazilo v oteženem napadu.

To se je poznalo v igri na bloku. Medtem ko so igralci Panvite vknjižili le pet blokov, so jih Krkaši kar 14. Bregar je zabeležil 6 blokov, sledil mu je Kosmina s štirimi, dva je prispeval Erpič, Pucelj in Turk pa vsak po enega.

Navdušenja po tekmi ni skrival domači trener Jernej Rojc:

Naš cilj, ko smo se uvrstili v modro skupino, je bil, da naredimo eno presenečenje, da premagamo eno od naših štirih najboljših ekip. Takrat nam tega ni uspelo, zdaj smo to naredili še v bolj pravem trenutku. Da premagaš Panvito, moraš igrati res dobro. In to mi danes smo, mislim, da smo najbrž odigrali celo najboljšo tekmo v sezoni. Vsi elementi so bili na visoki ravni, posebno pa je navdušil naš blok. In pa seveda borbenost in koncentracija, ki sta nam v zadnjih tekmah manjkali. Je pa res, da nam je pomagala tudi poškodba Pelemiša, ta se mu vleče že 14 dni, pri enem od doskokov pa so bile bolečine prehude. Ne verjamem, da bo lahko v soboto igral. Mi pa bomo v Murski Soboti storili vse, da še enkrat presenetimo, bo težko, a možnosti obstajajo.

Bregar in Turk v bloku (foto: M. Eržen)
Na mreži je blestel Miha Bregar, ki je polovico od svojih 12 točk dosegel z blokom. (foto: M. Eržen, arhiv)

Več podrobnosti o tekmi si lahko preberete v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

Omeniti velja, da je Krka edina ekipa, ki je izsilila odločilno tretjo tekmo. V preostalih dvobojih so 2:0 v zmagah igralci ACHja odpravili Fužinar, Salonit je bil boljši od Triglava, Mariborčani pa niso bili kos Calcitu. V polfinalu se bosta med seboj udarila Salonit in Calcit, ACH pa čaka sobotnega zmagovalca med Krko in Panvito. Prve polfinalne tekme bodo prihodnjo sredo, 1. aprila.

Izzid v zmagah je torej poravnan na 1:1. Odločilna tekma bo v soboto ob 19. uri v OŠ I. v Murski Soboti. Ob podobni predstavi Krkašev si lahko v soboto obetamo srdit boj za napredovanje vse do zadnje točke. Držimo pesti!

MOK Krka
Vzdušje, tako znotraj ekipe na igrišču kot tudi na tribunah, je bilo odlično. (foto: M. Eržen, arhiv)