Odbojkarji Panvite Pomgrad so sinoči v tretji tekmi četrtfinala 1. DOL v Murski Soboti premagali Krko s 3:0 (21, 26, 22) in se uvrstili v polfinale. Najbolj razpoložena sta bila oba kapetana, Flisar je dosegel 15, Brulec pa 16 točk.

 1. DOL, 1/4 finale, 3. tekma
Panvita Pomgrad – Krka
3:0 (21, 26, 22)

Športna dvorana OŠ I v M. Soboti, gledalcev 150, sodnika: Miklošičeva (Maribor) in Gril (Limbuš).
Panvita Pomgrad: Ajlec 9, Ratkai, Pavlović 4, Pelemiš, Detela 9, Flisar 15, Bogožalec 14, Grabar, Drvarič 3, Fridrih, Vrabl.
Krka: Brulec 16, Erpič 1, Vrhovšek, Kosmina 13, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Pucelj, Bregar 14, Klobčar 1, Turk 5, Ožbalt.

Tretja tekma je zopet postregla z napetim obračunom, za razliko od druge tekme pa so končnice tokrat pripadle igralcem Panvite. Pri Panviti so poskusili s Pelemišom, ki pa je po nekaj točkah zaradi težav s kolenom svoje igralno mesto predal Ajlecu.

Krkaši so pričeli odločno. Z nekaj bloki so si že v začetku priigrali prednost, to pa držali do 13:18, nato pa se je ustavilo. Sobočani so popravili svoj servis, z dobro obrambo pa so se približali in niz obrnili v svojo korist. Sledil je mrk v igri Dolenjcev, z delnim rezultatom 12:3 pa so domači dobili prvi niz.

Tudi v drugem nizu so Krkaši sprva povedli, nato pa si do drugega tehničnega odmora nabrali že 5 točk zaostanka. Namesto Puclja je priložnost dobil mladi Klobčar in Krkaši so zopet ujeli korak s tekmeci. V napeti končnici so več zbranosti pokazali domačini, z začetnim udarcem pa je niz odločil najbolj razpoloženi igralce v vrstah Panvite, kapetan Gorazd Flisar.

Krkaši so tretji niz pričeli zelo medlo. Pavlovič je poskrbel za nekaj neugodnih servisov in na semaforju je kazalo že 7:0 v korist domačih. Toda Novomeščani se niso predali. Borili so se do konca, približali so se na zgolj 2 točki zaostanka pri rezultatu 20:18. Za popoln preobrat in zgodovinsko uvrstitev v polfinale pa je vendarle nekaj malega zmanjkalo.

Posnetek včerajšnje tekme si lahko v povezavi ogledate na Youtubu!

Preberite več:
prispevek na spletnem portalu Siol
prispevek na spletni strani odbojkarske zveze
prispevek na spletni strani Dolenjskega Lista

Panvita se bo v polfinalu pomerila z ACH Volleyem, v drugem polfinalnem paru pa najdemo Calcit in Salonit. Prve tekme bodo odigrane že to sredo.