Kadetska ekipa Krke je uspešno zaključila tekmovanje v A ligi Zahod. Na zadnjem turnirju v nedeljo v domači dvorani Marof je bil odigran še zadnji turnir pred nadaljevanjem prvenstva. DP prvenstvo se bo nadaljevalo čez 30 dni s polfinalnim turnirjem 4 ekip. Še prej pa…

Za ekipo Krke so nastopili: Klobčar Gašper (K), Bevc Jaka (L), Murko Anže, Gorše Leon, Ogulin Tadej, Dimič Rok, Zorko Matic, Lindič Luka, Borin Anže ter Kovačič Tibor, ki je nastopil v kadetski ekipi prvič letos. Lindič tokrat zaradi poškodbe ni igral, vsi ostali pa so dobili priložnost za igro.

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi, ki se poznata najbolje, Krka in Kekooprema Žužemberk, Dolenjski EL Classico. Za derbi bi se sicer spodobilo, da bo tekma napeta in razburljiva, vendar tega gledalci v dvorani Marof tokrat niso videli. Domača Krka je bila prepričljivo boljša skozi celotno srečanje, od začetka do konca in v nobenem trenutku ni bilo niti kančka dvoma, kdo bo zabeležil zmago. Kadeti Krke so igrali zelo zanesljivo in prepričljivo v vseh odbojkarskih elementih. Še posebej je v prvi tekmi blestel zopet korektor Anže Murko, ki je zaključeval tako v prvi kot v drugi liniji po natančnih podajah podajalca Klobčarja. Z odličnim blokom se je izkazal tudi Rok Dimič, povratnik po poškodbi, ki je svoje delo v obrambnih nalogah opravljal izredno. Prva tekma se je končala z rezultatom 2:0 (12,18).

Na turnirju je sodelovala tudi ekipa Go Volley-a iz Nove Gorice, ki je v drugi tekmi turnirja izgubila proti Žužemberku, ki je zaigral nekoliko bolje in tekmo dobil v dveh setih z rezultatom 2:0 (19,21).

Zadnja tekma tekmovalnega dne med Go Volley-jem je bila bolj izenačena do same končnice, ko je ekipa Krke v obeh setih na podoben način strla primorsko ekipo in zanesljivo oba seta zaključila v svojo korist. V drugi tekmi sta se izkazala predvsem oba sprejemalca, Ogulin in Gorše, ki sta bila uspešna v pripravljenih protinapadih Klobčarja, ki je še naprej podajal natančno in raznoliko. Ponovno je ogromno kvalitete pokazal libero Bevc, ki s svojim natančnim sprejemom in spektakularnimi obrambami vliva dodatno energijo napadalnemu delu ekipe. Tudi primorska ekipa je igrala dobro obrambo in gledalci so bili priča lepim in dolgim obrambnim akcijam. Vseeno je bila kvaliteta le na naši strani in tekam se je končala z rezultatom 2:0 (21,21) v korist Krke.

Veselje kadetov MOK Krka po zasluženih zmagah.
Veselje kadetov MOK Krka po zasluženih zmagah.

Kadeti Krke so tako tekmovanje v A Ligi zahod zaključili na drugem mestu za vodilnimi Črnučami in pred ekipa Kamnika in Kranja. Na Vzhodu so prva štiri mesta zasedele ekipe Šempetra, Mislinje, Hoč in Frama. Nadaljevanje DP bo potekalo z dvema polfinalnima turnirjema, 19.05., z naslednjim razporedom tekem:

1. turnir:
1. Črnuče ACH (1Z) : Fram (4V)
2. Krka (2Z) : Hoče (3V)
3. Zmagovalec (1) : Zmagovalec (2)
4. Poraženec (1) : Poraženec (2)
5. Zmagovalec (4) : Poraženec (3)

2. turnir:
1. Šempeter (1V) : Kranj (4Z)
2. Mislinja (2V) : Kamnik (3Z)
3. Zmagovalec (1) : Zmagovalec (2)
4. Poraženec (1) : Poraženec (2)
5. Zmagovalec (4) : Poraženec (3)

Na zaključni turnir štirih ekip se uvrstita po dve ekipi, zmagovalec 3. tekme in 5. tekme.

Za organizacijo turnirja se lahko prijavijo vse sodelujoče ekipe, ki bodo svoje ponudbe poslale na OZS, ki bo organizatorja polfinalnih turnirjev izbrala do konca aprila.

V mesecu dni čakajo kadete Krke naporne priprave in piljenje forme na mednarodnem turnirju v Beogradu med prvomajskimi prazniki, 50. Trofej Beograda, 30.4. – 3.5. 2015, kjer bo v moški konkurenci nastopilo 17 ekip v ženski pa 12. Pravico nastopa na turnirju imajo igralci rojeni l. 1997 in mlajši. Ekipa Krke bo zagotovo med najmlajšimi ekipami, saj jo sestavljajo igralci letnika 1998, 1999 in 2000. Veselimo se tega turnirja, saj bo po turnirju v Zagrebu to naše drugo gostovanje v tujini, prvič v Beogradu.

Kadetska ekipa MOK Krka
Kadetska ekipa MOK Krka

MOK