Enajstčlanska ekipa mlajših dečkov se je pod vodstvom nekaterih staršev in trenerja Andreja Praha v soboto, 25. 4. 2015, udeležila močnega mednarodnega turnirja v mali odbojki za pokal Savinjske doline. Turnirja se je udeležilo kar 24 dekliških ekip in 16 fantovskih ekip, in je potekal v treh telovadnicah.

Ob ugodnem žrebu so naši odbojkarji v svoji skupini v mali telovadnici TVD Partizan v Braslovčah brez težav premagali ekipo Šempeter III in drugo ekipo Braslovč. V zadnji tekmi skupine pa so se pomerili z ekipo Brezovice, ki se je v tej sezoni brez večjih težav uvrstila na polfinalni turnir državnega prvenstva v mali odbojki. Kljub veliki želji po presenečenju je prva četvorka Krke v prvem setu storila preveč taktičnih in drugih napak (sprejem, napad, netočne podaje), na drugi strani pa so Brezovčani v drugem delu prvega seta odigrali praktično brez napak in zasluženo povedli v nizih z 1:0. V drugem setu je druga četvorka Krke prijetno presenetila in rezultat v nizih izenačila na 1:1. Odločilni tretji set so Pavlin, Fink, Peterlin in Šetina pričeli zelo dobro in vseskozi zaostajali za največ 2 točki. Žal so se v končnici seta ponovno prikradle napake iz 1. niza in Brezovica si je z zmago s 15 : 12 utrla pot na polfinalno tekmo.

Zelo podoben razplet je bil v tekmi za 5. – 6- mesto, ko so se krkaši pomerili s Panvito Pomgrad, drugo uvrščeno ekipo v skupini »smrti«, kjer sta igrali še odlični ekipi iz Braslovč in Kanala ob Soči – Salonit.

Prva četvorka Panvite je prvi set odigrala z zelo majhnim številom napak ter demonstrirala pravo lekcijo na vseh odbojkarskih položajih – stalna pripravljenost, odlično predvidevanje, natančnost, nobenih medsebojnih nesoglasij, naša prva četvorka pa je storila več kot deset napak. Posledica tega je bil izid 25:12 za Panvito. Druga četvorka Krke je ponovno prijetno presenetila in izid izenačila na 1 : 1. Jaka Pavlin, Aljaž Fink, Tim Peterlin in Domen Šetina so dobro pričeli prvi niz toda ponovne napake na sprejemu in napadu so jih oddaljile od morebitnega presenečenja, da bi premagali vsaj eno favorizirano ekipo. Ekipa Panvite je tako zasluženo zmagala tretji niz s 15 : 11.

Zanimivo je dejstvo, da druga četvorka Krke na tem turnirju ni izgubila niti niza, dobila pa je kar 4. Za drugo četvorko so nastopili Matevž Blažič, Gašper Volčjak, Matevž Hvala, Anže Brinec, Jan Udovič, Enej Jerina in David Cimermančič.

Med 16. ekipami so naši upi zasedli končno 7. – 8. mesto. Zmagala je ekipa SGD Strdin iz Maribora pred prvo ekipo Braslovč in Benquick volley iz Logatca. Podrobno poročilo turnirja pa je dosegljivo na spletni strani http://www.oksempeter.si/.

MOK Krka