V organizaciji MOK Krka je v nedeljo v dvorani Marof potekal še zadnji turnir v kategoriji kadetov. Za mesta od 5.-8. so se borile ekipe: Astec Triglav, Calcit Kamnik, Gokop Fram in domača Krka.

Za Krko so tokrat nastopili: Murko Anže (K), Kafol Aljoša (P), Bevc Jaka (L), Ogulin Tadej, Borin Anže, Dimič Rok, Zorko Matic, Gorše Leon, Kočevar Žiga, Kovačič Tibor in Pečnik Mark. V dvorano Marof je na jutranji zbor je kljub temparaturi in slabemu počutju prišel tudi prvi podajalec Klobčar, ki pa smo ga takoj poslali domov na počitek. Doma je ostal tudi Lindič, ki je sicer še vedno poškodovan, vendar je tudi on ostal doma zaradi slabega počutja. Tudi libero Bevc je igral z vročino, kar pa se mu ni pretirano poznalo, saj je do konca turnirja izgledalo kot da se počuti vedno bolje.

Ekipe so tekmovale na dveh igriščih po sistemu mini repasaža. Na sporedu je bilo pet tekem.

Po mnenju trenerjev si je nagrado za najboljšega libera prislužil naš Jaka Bevc. (foto: arhiv)
Po mnenju trenerjev si je nagrado za najboljšega libera prislužil naš Jaka Bevc. (foto: arhiv)

Krka – Calcit Kamnik, klasični odbojkarski derbi, ki tudi tokrat ni bil čisto nič drugačen od ostalih. Tekma se je sicer začela z zelo dobro odbojko domačih igralcev, ki pa so začeli najprej popuščati malo na sprejemu, ko se je razlezlo še v napad in nekaj nepotrebno zgrešenih servisov, pa so vodili v končnici že Kamničani in prvi set dobili z 25:19. V drugem smo zbrali, dvignili nivo servisa, ponovno poudarli taktiko na servisu in se dogovorili, da zmanjšamo število napak. To nam je uspelo in drugi set smo dobili z 25:21. V tie breku so bili zopet prepričljivejši Kamničani in 3. set zaključili v svojo korist s 15:11.

Na drugem igrišču je vzporedno potekala tekma med Astec Triglavom in Gokop Framom, ki se je prav tako končala šele po tretjem setu v korist Triglava z 2:1 (25,-18,11).

Tretja in četrta tekma sta se odvijali vzporedno. Na enem igrišču zmagovalca prve in druge tekme, na drugem poraženca.

Triglav in Kamnik na enem igrišču, Krka in Fram na drugem igrišču. Spet smo lahko na obeh igriščih videli izenačeno borbo. Krka je začela tokrat bolje in je v prvem setu nadigrala Fram s 25:16, v drugem pa se mučila do same končnice in jo tudi zasluženo izgubila. V tretjem setu smo nadaljevali z neprepričljivo igro in na koncu vendarle uspeli premagati Fram z 15:12 in si priboriti še eno tekmo za končno 6. mesto. Triglav je medtem po hudem boju uspel premagati Calcit in tako končal na končnem 5. mestu, 2:1 (-22,18,14).

Svojo priložnost je ob odsotnosti Gašperja Klobčarja izkoristil mladi Aljoša Kafol, ki si je priboril tudi naslov najboljšega podajalca na turnirju po izboru trenerjev. (foto: arhiv)
Svojo priložnost je ob odsotnosti Gašperja Klobčarja izkoristil mladi Aljoša Kafol. Priboril si je tudi naslov najboljšega podajalca na turnirju po izboru trenerjev. (foto: arhiv)

Zadnja tekma v sezoni se je začela z zelo lepimi akcijami na obeh straneh, kljub šestim odigranim setom v nogah, so igralci Kamnika in Krke prikazali dolge in atraktivne točke. Do sredine sete smo se Krkaši še nekako držali, potem pa je Kamnik povedel in zanesljivo dobil prvi set z 25:18. Skoraj je že kazalo, da so se Krkaši udali usodi in zadovoljili s 7. mestom, so v dramatični končnici drugega seta dali vse od sebe in si priborili še eno priložnost, da premagajo Kamnik; drugi set se je končal na razliko 30:28. V tie breaku je začela enaka postava kot je končala drugi set; trije starejši dečki (Gorše, Kafol in Kovačič) in 4 je kadeti (Bevc, Dimič, Murko, Borin). Še posebej se je izkazal Borin Anže, ki je na mestu sprejemalca v drugem setu zamenjal Ogulina in bil jeziček na tehtnici, ki se je po napeti končnico le prevesila na stran Krke. Zasluženo smo premagali Kamnik v tie breku (15:11) in osvojili končno 6. mesto v kategoriji kadetov.

Na turnirju so trenerji izbrali tudi najboljše igralce:
MVP – Aljaž Borič (Astec Triglav)
Najboljši podajalec – Aljoša Kafol (Krka)
Najboljši napadalec – Bor Rotar (Calcit Kamnik)
Najboljši bloker – Ažbe Ribič (Astec Triglav)
Najbojši libero – Jaka Bevc (Krka)

Napeta in dolga sezona kadetov (l.1998 in mlajši) je tako končana. Odigrali smo skupaj 21 tekem v kadetskem prvenstvu. 15 tekem smo zmagali in 6 izgubili. Zadovoljni smo s končnim rezultatom, če pa bi imeli nekoliko več sreče s poškodbami, pa bi se lahko razpletlo tudi bolje. Tega ne bomo obžalovali, ampak bomo svojo energijo v prihodnje usmerili v trening in igranje v 3. DOL (razvojna liga mladih igralcev), kjer si bodo naši mladi talenti pridobili prepotrebne igralne izkušnje, odgovornost in samozavest.

kadeti_123