V vodstvu kluba smo se letos odločili, da članska ekipa MOK Krke, ki je v lanski sezoni osvojila peto mesto v I. državni odbojkarski ligi, izpelje kvalitetne tedenske priprave v okviru priprav na prihajajočo sezono. Izbrali smo prijazno vabilo Hostla Kozmus iz Brestanice. Imeli smo nadvse srečno roko.

Naša prijazna gostitelja Primož in Maja sta nam zagotovila odlične pogoje tako za bivanje kot za naporne treninge. Telovadnica OŠ Brestanica je bila primerna za odbojkarske treninge, za del rekvizitov za fizični del priprav pa je poskrbel kar Primož osebno. Primož, naš legendarni slovenski atlet, olimpionik in poleg številnih drugih odličij, tudi nosilec zlate olimpijske kolajne v metu kladiva. Rad se je odzval tudi povabilu in si pogledal kako naši fantje trenirajo. Zanimal ga je trening fizične priprave in agilnosti. Njegova ugotovitev, da delamo dobro, je bila vsem velika spodbuda.

V spodbudo pa nam je bilo in nam bo tudi ostalo v spominu Majino razvajanje, ko smo se utrujeni vračali s treningov ali se zjutraj ob zajtrku pripravljali na njih. Vedno nas je čakal kakšen priboljšek.

Prijetni večeri ob pogovorih, seveda predvsem o športu, o čem bi drugem, so minevali prehitro. Zanimive Primoževe atletske zgodbe, ki jim je naš trener »fizikalij«, nekdanji boksar Gorazd Canić, dodal tudi kakšno boksarsko, so imele dobre poslušalce – odbojka je bila pa »itak« non stop na programu.

In zaključek – dobre priprave, dober trening, dobra forma in verjamemo v dobre rezultate v letošnji sezoni.

Maji in Primožu pa velika zahvala za prijaznost in gostoljubje, ki smo ju užili v tem tednu.

Odbojkarji in vodstvo MOK Krka

Skupinska fotografija s Primožem Kozmusom.
Skupinska fotografija s Primožem Kozmusom.