Člani odbojkarskega kluba MOK Krka so se v začetku avgusta pričeli aktivno pripravljati na novo sezono. Skozi prve treninge, usmerjene k nabiranju kondicije, jih je vodil kondicijski trener Gorazd Canić, kmalu pa so pod taktirko Jerneja Rojca prijeli tudi za žogo. Novomeški odbojkarji so se prejšnji teden na novo sezono pripravljali v Brestanici, kjer so bivali v hostlu nekdanjega vrhunskega atleta Primoža Kozmusa.

Veseli podatek, da jedro ekipe ostaja enako.
Veseli podatek, da bo ekipo poleg dveh okrepitev sestavljala celotna lanska zasedba.

V klubu o ciljih za prihajajočo sezono, ki se bo pričela 3. oktobra, sicer neradi govorijo, so pa zelo veseli dejstva, da bo ekipo sestavljala celotna lanska zasedba, ko so fantje v državnem prvenstvu osvojili razveseljivo peto mesto, najboljši dosežek kluba v zadnjih nekaj sezonah. Dobili pa so tudi nekaj okrepitev. Pridružila sta se jim mladinski reprezentant, napadalec Sergej Drobnič, sin dolgoletnega organizatorja igre pri MOK Krka Aleša Drobniča, in pa Uroš Erpič, mlajši brat člana prve šesterke Grege Erpiča.

S Krkaši pa se na novo sezono pripravlja tudi odlični libero Miha Plot, v preteklosti že član MOK Krka. Novomeškim odbojkarjem se je pridružil v času priprav, obstajajo pa precejšnje možnosti, da bo del ekipe ostal tudi po pričetku prvenstva. Plot je v preteklih letih kar nekaj sezon odigral v tujini, lani pa je bil v ekipi ACH, tako da se je v športno dvorano Marof vrnil okrepljen z bogatimi izkušnjami, ki jih rad deli z ekipo MOK Krka – seveda so jih najbolj veseli mlajši člani ekipe. Gašper Pucelj, organizator igre pri dolenjski ekipi, to potrdi: »Tako je, veseli smo, da se z nami pripravlja tudi Miha. Tudi meni je dal nekaj dragocenih napotkov, ki mi bodo prišli zelo prav. Povezava med liberom in organizatorjem igre je namreč zelo pomembna.«

In ko smo že pri mlajših članih, naj omenimo še eno največjih novosti letošnje sezone – mladi perspektivni odbojkarji, ki jih pri MOK Krka ne manjka, bodo letos izkušnje nabirali na tekmah tretje Državne odbojkarske lige (DOL). »Drugo člansko ekipo bodo sestavljali mladinci, ki jim moramo dati priložnost, da zaigrajo. Mladince na sezono namreč čaka zgolj nekaj turnirjev, mi pa ne želimo, da stagnirajo, temveč da nabirajo dragocene igralne izkušnje, preden se priključijo k prvi ekipi,« je povedal trener Rojc, ki je sicer s potekom članskih priprav doslej zelo zadovoljen.

Kondicijski trener Canić prav tako meni, da priprave potekajo zadovoljivo. »Fantje so pridni, vidi se, da so bili mnogi precej aktivni tudi med premorom. Prvi del priprav je za nami, pred nami pa je ključni del, za katerega verjamem, da se bo odvil po načrtih,« je povedal.

Kot zapisano so se fantje pretekli teden mudili v Brestanici, kjer so opravili deset treningov. bivali so v hostlu Primoža Kozmusa, nad tamkajšnjim gostoljubjem pa so navdušeni. »S Primožem in njegovo ženo Majo smo se odlično razumeli. Res sta se potrudila, da je bilo vse tako, kot mora biti. Družbo sta nam delala tudi njuna čudovita otroka, Maria Rosa in Maks, ki sta poskrbela za živahna jutra in pestre večere. V hiši je veliko smeha in dobre volje. Pogoji za trening so bili odlični in še se bomo vračali v Brestanico,« trener Rojc ni skoparil s pohvalami.

Dvorana OŠ Brestanica je bila primerna tako za fizično pripravo kot trening z žogo.
Dvorana OŠ Brestanica je bila primerna tako za fizično pripravo kot trening z žogo.