Slovenska mladinska reprezentanca v odbojki piše novo zgodbo o uspehu. Že uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki je te dni v Mehiki, je bila uspeh. Nadgradnja, uvrstitev med najboljših osem mladinskih reprezentanc sveta pa je dosežek vreden občudovanja. Tudi za, žal z odbojko premalo seznanjeno, slovensko športno javnost. 

Zasluženo veselje ob uvrstitvi med najboljših 8 mladih reprezentanc na svetu! (foto: FIVB, odbojka.si)
Zasluženo veselje ob uvrstitvi med najboljših 8 mladih reprezentanc na svetu! (foto: FIVB, odbojka.si)

Po porazu v skupini proti Italiji s 3:1, sta sledili dve zmagi. Prva, 3:1 proti Japonski in druga, po dramatičnem in zmagovitem petem setu –  3:2 proti Franciji. V slednji so varovanci selektorja Iztoka Kšele pokazali izjemen karakter in nepopustljivost, saj so se izvlekli iz navidez izgubljenega položaja. Francozi so bili namreč na pragu zmage ob vodstvu s 11:14, Slovenci pa so se borbeno vrnili v igro in po pravi drami slavili z rezultatom 20:18.

Tekmeci Slovenije v nadaljevanju bodo Turki, Brazilci in Argentinci. Med najboljših 8 najdemo še reprezentance Italije, Kitajske, Rusije in Kanade. Gre torej za same odbojkarske velesile. Naši mladinci pa so zasluženo med njimi.

Član reprezentančne ekipe je tudi Sergej Drobnič iz Kočevja, od letošnje sezone novi igralec Krke. Poleg njega je v izbrani vrsti še en Dolenjec, Žužemberčan Primož Vidmar, sicer član ekipe Calcita iz Kamnika.

Več si lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Radia Krka.

Čestitke!

MOK Krka