V prvem krogu kvalifikacijskih turnirjev za vstop v A ligi odbojkarskega državnega prvenstva v kategoriji starejših dečkov je ekipa Krke gostovala v Kostanjevici na Krki v nedeljo, 27. 9. 2015.

V prvi tekmi proti vrstnikom iz Kostanjevice so krkaši na račun številnih napak vrstnikov prvi niz dobili s 25:16. Drugi niz so krkaši gladko izgubili s 25:10 predvsem na račun ogromnega števila lastnih neizsiljenih napak. Odločilni tretji niz so sicer dobro pričeli z vodstvom 3:2, toda po servisih domačina Jevšnika, slabih sprejemih Krke in neučinkovitih napadih je Kostanjevici uspel neulovljivi obrat, ki se je končal pri vodstvu Kostanjevice z 10:3. Sledilo je obdobje enakovredne igre, kjer so več pokazali Krkini odbojkarji, toda zaostanek je bil prevelik in Kostanjevica je slavila niz in tekmo s 15:11. Pri domačinih je na vseh igralskih položajih, še posebej pa v napadu, kraljeval Štefanič.

V drugi tekmi proti mladi drugi ekipi iz Črnuč so Krkini odbojkarji sicer nadaljevali z napakami, vendar so jih na drugi strani nasprotniki v tem element prekosili tako, da so krkaši z vsemi desetimi igralci dokaj gladko tudi zabeležili prvo zmago.

Pri ekipi Krke je izstopal Aljaž Ogulin z začetnimi udarci in marljivim delom v vlogi organizatorja igre.

Vsi igralci zaslužijo pohvalo za športno obnašanje do sodnikov in nasprotnikovih igralcev ter izkazan primeren medsebojni odnos.

Igralcem Krke so pogosto dajali potrebno moralno podporo starši, ki so v večjem številu poskrbeli tudi prevoz ekipe. Za Krko so se poleg Aljaža na prvem turnirju odbojkarsko kalili: kapetan Janez Žužek, Arne Resnik, Valentin Galeša, Aljaž Fink, Tim Peterlin, Jaka Pavlin, David Cimermančič, Domen Šetina in Jaka Petković.

Upajmo, da jim bo prestala preizkušnja ulila več motivacije za rednejši obisk in s tem kvalitetnejše uigravanje.

MOK