Starejši dečki Krke so v 2. krogu kvalifikacijske skupine F, v nedeljo, 11. 10. 2015, premagali Kostanjevico na Krki z 2:0 in izgubili s Calcitom Volleyball iz Kamnika z 1:2.

Za priprave na povratno srečanje v Športni dvorani Marof z vrstniki iz Kostanjevice so starejši dečki Krke, med katerimi nihče v lanski sezoni ni bil član prve postave državnih prvakov, imeli na razpolago le vsega 6 skupnih treningov. V tem kratkem času, ki je bil v največji meri posvečen izboljšanju nekaterih elementarnih odbojkarskih tehnik, taktike in sistemu igranja, je očitno prišlo do izboljšanja. Prva postava, Jaka Pavlin, Jaka Petković, Janez Žužek, Aljaž Ogulin, Domen Šetina, Aljaž Fink in prvič libero Tim Peterlin, so v prvem in zlasti v drugem setu z borbeno , taktično in učinkovito igro dosegli zasluženo zmago z 2 : 0 v nizih oziroma 50 : 34 v točkah.

Omenjena postava je, kljub temu, da je imela na drugi strani mreže še drugega zahtevnega nasprotnika zapored, tokrat podkovanega z dvomesečnim uigravanjem in treningi, nadaljevala v enakem ritmu tudi proti vrstnikom iz Kamnika ter dobila prvi set s 25 : 19. Kljub nekaterim napakam so Krkini igralci v drugem nizu še vodili z 9 : 7. Potem pa je kapetan gostov Štebe odlično serviral in prav vsem sprejemalcem Krke (Žužek, Fink, Šetina in Peterlin) odčital pravo lekcijo. Ob tem so domači igralci začeli grešiti tudi v napadu, kar je bil znak, da so krkaši že porabili večji del energije. Pri vodstvu gostov je sledil odmor za Krko ter po njem znižali izid na 13 : 14. Štebetu je sledil Blaževič, ki je s svojimi servisi močno pripomogel, da je bil sprejem Krke ponovno zelo slab, napadi pa posledično neučinkoviti ob zelo dobro postavljenih igralcih iz Kamnika. Po drugem odmoru za Krko pri rezultatu 13 : 18 se je igra Krke dobesedno stopila ob grobih napakah na servisu, napadu in sprejemu. Kamničani so tako zasluženo dobili niz s 25 : 18.

V tretjem nizu so pobudo po izenačenju na 4. točki ponovno, ob izdatni pomoči napak Krke na servisu, postavitvah med igranjem in napadu, prevzeli kamniški odbojkarji, ki so zagospodarili na igrišču vse do izida 14 : 8. Ob neugodnih servisih Jake Pavlina so gostje naredili nekaj napak in prisilili trenerja Calcita, da vzame prvi odmor pri izidi 11 : 14. Po odmoru so z uspešnim blokom gostje le prišli do zmage – 15 : 11 in 2 : 1 v nizih za Calcit Volleyball.

Kljub porazu v drugi tekmi turnirja so dečki Krke pokazali napredek v pristopu na tekmi, v igri, v upoštevanju taktičnih načrtov in individualni odbojkarski tehniki.

Do naslednjega turnirja, ki bo šele 6. decembra v Ljubljani, bodo imeli David Cimermančič, Valentin Galeša, Jaka Petković, Jaka Pavlin, Aljaž Fink, Aljaž Ogulin, Janez Žužek, Tim Peterlin in odsotna Arne Resnik in Anže Brinec veliko časa za nadgrajevanje fizične kondicije, odbojkaske specialne vzdržljivosti in elementarne odbojkarske tehnike.

Podrobni rezultati so dosegljivi na spletni strani odbojkarske zveze Slovenije.

MOK