V soboto, 17.10., je bil dan D tudi za mlade Krkine igralce. Začelo se je namreč tekmovanje v III. državni odbojkarski ligi, v kateri bodo prve članske izkušnje nabirali mladi upi Moškega odbojkarskega kluba Krka.

Krka II : Ljubljana volley
0 : 3
(-25, -24, -20)

Dobro in odgovorno igro je prikazal Anže Murko. (foto: arhiv)
Dobro in odgovorno igro je prikazal Anže Murko. (foto: arhiv)

Sobotni nasprotnik je bila četrto uvrščena ekipa lanskega tekmovanja v III. ligi, ekipa Ljubljana volley. Za uvod kar primeren nasprotnik. Tehnično dobro podkovana ekipa, seveda precej starejša od naših fantov, je bila močan nasprotnik. V prvem setu so Ljubljančani, po dobrih sprejemih, uspevali organizirati raznovrstne napade, ki so našim blokerjem povzročali nemalo težav. Dobro pa so sicer sprejemali tudi naši fantje, uspešno so realizirali napade, tako da je prvi set minil v stalni menjavi vodstva. Pred koncem seta smo celo povedli za nekaj točk, vodstvo pa smo nato v končnici seta, z nekaj nepotrebnimi napakami, uspeli izničiti. Prvi set so tako dobili gostje » na razliko«.

V drugem setu je bila zgodba podobna, le da smo v končnici seta tokrat mi lovili vodstvo gostov, ga tudi uspešno izničili, zmanjkala je samo pika na I, in nekaj sreče. Imeli smo zaključno žogo, jo izgubili, potem pa je sledilo nekaj nervoze in izgubljen je bit tudi drugi set. Ponovno »na razliko«

V tretjem smo nekoliko popustili, toda še vedno odigrali korekten niz.

Prve izkušnje so tu, mlada ekipa Krke (povprečje dobrih 16 let) je preživela prvi članski krst, z igro in pristopom absolutno zadovoljila, zmage pa bodo tudi še prišle.

Kljub porazu pohvala vsem igralcem, posebno dobro in odgovorno je odigral Anže Murko, izkazala pa sta se tudi oba libera, Sašo Gotenc z odličnim sprejemanjem, Jaka Bevc pa z reševanjem težkih žog v polju.