V tekmi četrtega kroga 1. DOL za moške sta se sinoči pomerila MOK Krka in Panvita Pomgrad. Zmaga je po treh nizih pripadla gostom.

1. DOL, 4. krog
MOK KRKA – PANVITA POMGRAD
0:3 (-20, -19, -19)

Športna dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Ortl (Polzela).
Krka: Brulec, Ožbalt, Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 5, Kastrevec 1, Vesel 1, Drobnič 6, Pucelj, Bregar 5, Lindič, Klobčar, Turk 9, Plot.
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 4, Pelemiš 11, Kvas 1, Detela 11, Rojnik, Fridrih, Flisar 6, Bogožalec 14, Menih, Grabar, Drvarič 2.

Za Krko je po nekaj letih zopet zaigral povratnik, libero s srebrnim odličjem iz letošnjega Evropskega odbojkarskega prvenstva, Miha Plot. Tekma se je tako pričela z manjšo slovesnostjo, pobudo v igri pa so nato hitro prevzeli Prekmurci. Že do druega tehničnega odmora so nabrali prednost devetih točk ter niz varno pripeljali do konca.

V drugem nizu so Krkaši korak z nasprotnikom uspeli držati le do drugega tehničnega odmora, v tretjem nizu pa so gostje z dobrimi servisi Drvariča povedli s kar 0:8. Krkaši so se sicer borili, toda Prekmurci priigrane prednosti in prve zmage v novi sezoni niso spustili iz rok.

V vrstah Krke je bil najbolj razpoložen Turk z 9 točkami, za Panvito je Bogožalec dosegel 14 točk, po 11 sta jih dodala Detela in Pelemiš.

“Že drugič letos se nam je zgodilo, da smo na domačem igrišču odpovedali. Kot, da imajo igralci nekakšno blokado, ko igrajo doma. V vseh treh nizih so Sobočani dobro izvajali začetne udarce, ves čas so imeli dober sprejem, tako da je njihova zmaga popolnoma zaslužena,” je po tekmi dejal Gorazd Kosmina.

Krkaše zdaj čakata dve gostovanji. V soboto se podajajo v Maribor, naslednji petek pa v Šempeter, vmes pa jih v sredo ob 20.. uri na domačem igrišču čaka povratna tekma 1/8 finala pokalnega tekmovanja proti ekipi ŠD HIT Nova Gorica.

Podrobnejše poročilo s tekme si lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

Rezultati preostalih tekem 4. kroga 1. DOL za moške:
Fužinar Metal – Astec Triglav 1:3 (-20, 24, -21, -26)
Calcit Volleyball – National Žirovnica 3:0 (19, 9, 21)
ACH Volley – Salonit Anhovo 3:1 (17, 17, -19, 23)
SIP Šempeter – Maribor 3:2 (21, 16, -17, -16, 13)

Pari 5. kroga 1. DOL za moške, sobota 24. 10. 2015:
Salonit Anhovo – SIP Šempeter
National Žirovnica – ACH Volley
Triglav Kranj – Calcit Volleyball
Panvita Pomgrad – Fužinar Metal Ravne
Maribor – MOK Krka

Oglejte si še najzanimivejše statistične kazalce tekme, zbrane v spodnji infografiki.

infografika krka panvita