Odbojkarji Maribora so v 5. krogu 1. DOL za moške v štirih nizih ugnali Krko iz Novega mesta.

1. DOL, 5. krog
Maribor – MOK Krka
3:1 (22, 19, -18, 18)

Dvorana Tabor, gledalcev 70, sodnika: Oertl (Polzela), Globačnik (Topolšica).
Maribor: Horvat 23, Mlakar 5, Abraham, Vrabl, Zidar 3, Košenina 19, Kasnik, Šoštarič, Uremović 5, Virtič, Plesec 18.
Krka: Brulec, G. Erpič 6, Kosmina 12, Kastrevec, U. Erpič, Vesel, Drobnič 13, Pucelj, Bregar 12, Lindič, Klobčar 2, Turk 13, Plot.

Manjkajoči kapetan Krke Luka Brulec še vedno sanira poškodbo. (foto: M. Eržen)
Manjkajoči kapetan Krke Luka Brulec še vedno sanira poškodbo. (foto: M. Eržen)

Krkaši so sinoči znova ostali brez točk. Čeprav so na trenutke pokazali spodbudno predstavo, se borili in si želeli zmage, pa je bilo v igri še vedno preveč nihanj, kar so Mariborčani znali izkoristiti. Nerešljivo uganko je predstavljal predvsem izkušeni kapetan Tomaž Horvat, ki je zabeležil kar 23 točk, razpoložena pa sta bila tudi Košenina in Plesec s po 19 oziroma 18 točkami.

V ekipi Krke so si točke lepo porazdelili, Drobnič in Turk po 13 ter Kosmina in Bregar po 12, vseeno pa je v pomembnih trenutkih zmanjkalo zbranosti in discipline, da bi resneje ogrozili Mariborčane. Krkaši so po dveh izgubljenih nizih sicer uspeli osvojiti tretjega, toda v nadaljevanju so odbojkarji Maribora znova zagospodarili na igrišču in zasluženo slavili 10 točko v letošnji ligi, kar jih trenutno postavlja na tretje mesto. Krkaši imajo na svojem računu 4 točke in zasedajo osmo mesto.

“Maribor ima kompaktno ekipo, ima dobrega organizatorja igre, ki uspešno razigrava soigralce, poleg tega pa v Tomažu Horvatu pravega komandanta ekipe. V naši igri je bilo preveč nihanj in tudi nediscipline,” nezadovoljstva po koncu tekme ni skrival trener Krke, Jernej Rojc.

Krkaše v sredo čaka povratna tekma 1/8 finala pokalnega tekmavanja. V športni dvorani Marof se bodo ob 20. uri pomerili z ekipo ŠD HIT Nova Gorica. Dva dni pozneje, v petek, pa se bodo že odpravili na novo gostovanje in sicer v Šempeter.

Več si lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

Ostali rezultati 5. kroga 1. DOL za moške:
Salonit Anhovo – SIP Šempeter 3:0
National Žirovnica – ACH Volley 0:3
Triglav Kranj – Calcit Volleyball 0:3
Panvita Pomgrad – Fužinar Metal Ravne 3:0

Pari naslednjega, 6. kroga – sobota 31. 10. 2015:
SIP Šempeter – Krka (petek 30. 10 ob 20.30)
Fužinar Metal Ravne – Maribor
Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad
ACH Volley – Triglav Kranj
Salonit Anhovo – National Žirovnica

Za konec še nekaj statističnih podatkov zbranih v infografiki.

infografika maribor krka