Sinoči je bila odigrana povratna tekma 1/8 finala pokalnega tekmovanja med Krko in ŠD Hit iz Nove Gorice. Po treh nizih je slavje pripadlo domačinom.

1/8 finala pokalnega tekmovanja, 2. tekma
MOK Krka – ŠD HIT Nova Gorica
3:0 (14, 20, 15)

Po poškodbi se je na parket vrnil in včeraj že zaigral kapetan MOK Krka, Luka Brulec.
Po poškodbi se je na parket vrnil in včeraj že zaigral kapetan MOK Krka, Luka Brulec. (foto: M. Eržen)

Igralci iz Nove Gorice so drugič v dobrem mesecu dni nastopili v Športni dvorani Marof. Tu so nastopili že v 2. krogu pokalnega tekmovanja in sicer proti mlajšim članom Krke ter jih izločili po štirih nizih igre. Žreb jim je naklonil same ekipe iz Dolenjske, tako da so do uvrstitve v osmino finala nato nanizali še zmagi nad ekipama SEP Mokronog ter Mivko Mokronog.

V osmini finala jih je pričakala članska ekipa MOK Krka. Na prvi medsebojni tekmi v Novi Gorici so se izkazali za neugodnega nasprotnika in Dolenjcem pretili do zadnjega. Krkaši so za zmago tako potrebovali 5 nizov, tokrat pa so nasprotnike strli v treh nizih in se zasluženo uvrstili v 1/4 finale pokalnega tekmovanja. Domačini so skozi celotno srečanje držali niti igre v svojih rokah in kljub nekaj lepim akcijam in požrtvovalni igri nasprotnikov tekmo varno pripeljali do zmage.

V 1/4 finalu se bo Krka pomerila z ekipo Fužinarja. Prva tekma bo na domačih tleh 25. novembra, povratna tekma v gosteh pa bo 9. decembra.

1/4 finale pokalnega tekmovanja, pari:
ACH Volley – Maribor
Triglav Kranj – Panvita Pomgrad
Calcit Volleyball – Salonit Anhovo
Krka – Fužinar Metal Ravne

Krkaše zdaj čaka pomembna tekma v 1. DOL. Jutri se bodo v ŠD OŠ Šempeter pomerili z ekipo SIP Šempeter. Uvrstitev v 1/4 finale pokalnega tekmovanja je lepa popotnica pred to tekmo, veseli pa tudi podatek, da se je v tekmovalni ritem vrnil kapetan Luka Brulec.