Na tekmi 6. kroga 1. DOL so morali odbojkarji MOK Krka v gosteh priznati premoč ekipi SIP Šempetra.

1. DOL za moške, 6. krog
SIP Šempeter – MOK Krka
3:1 (17, 28, -17, 21)

Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 250, sodnika: Gril (Pekre) in Miklošič (Maribor).
SIP Šempeter: Marovt, R. Zupanc 4, Ž. Zupanc 23, Robida 6, Oder 1, Kos 3, Pokeršnik 21, Markovič 1, Javornik 5, Vrhunc 5, Hrastovec.
Krka: Brulec 2, G. Erpič 4, Vrhovec 9, Kosmina 20, Kastrevec 1, Vesel, Drobnič 2, Pucelj, Bregar 6, Lindič, Klobčar 5, Turk 12, Plot.

Letos Krkaši nimajo sreče s poškodbami. Komaj je svojo saniral Luka Brulec, je poškodbo že skupil Grega Erpič. Nastradal je njegov gleženj. (foto: arhiv, M. Eržen)
Krkaši letos nimajo sreče s poškodbami. Komaj je svojo saniral Luka Brulec, je poškodbo že skupil Grega Erpič. Nastradal je njegov gleženj. (foto: arhiv, M. Eržen)

Tekmo so bolje pričeli domačini. Že do prvega tehničnega odmora so nabrali štiri točke prednosti, ki je niso več spustili iz rok. Podoben je bil tudi začetek drugega niza, sledila pa je vrnitev Krkašev. Z dobrimi servisi Gašperja Klobčarja so prešli v vodstvo in pozneje povedli že s 16:20. Serija močnih udarcev Žige Zupanca je Šempeter vrnila v igro, prišlo je do izenačenja na 24. točki. Krkašem ni uspelo preobrniti niza v svojo korist, Šempetrani so zaključili 6. zaključno žogo in po dramatični končnici povedli z 2:0 v nizih.

Krkaši so bolje odigrali in dobili tretji niz, ob tem pa se je nesrečno poškodoval bloker Krke, Grega Erpič. Zamenjal ga je Ivo Kastrevec. Četrti niz so bolje pričeli Dolenjci, s serijo točk pa so domačini prešli v vodstvo, Krki pa se bližje kot na dve ali tri točke ni več uspelo približati. Šempeter je tako vknjižil drugo zmago v letošnji sezoni, Krka pa peti poraz.

Pri Krki je bil sicer najbolj razpoložen Martin Kosmina z 20 točkami, svojo priložnost pa je dobro izkoristil tudi Ivan Vrhovšek, ki je dosegel 9 točk. Nezaustavljiva v vrstah Šempetra sta bila Žiga Zupanc s 23 in Danijel Pokeršnik z 21 točkami.

Več o tekmi si lahko preberete v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

Nova priložnost za Krko bo v soboto, 7. novembra. V Športno dvorano Marof prihaja ravenski Fužinar Metal, zadnjeuvrščena ekipa 1. DOL. Tekma bo ob 20. uri. Vabljeni!

Ostali rezultati 6. kroga 1. DOL:
Fužinar Metal Ravne – Maribor 0:3
Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad 3:1
ACH Volley – Triglav Kranj 2:3
Salonit Anhovo – National Žirovnica 3:0

Pari naslednjega, 7. kroga 1. DOL (sobota, 7. november):
National Žirovnica – SIP Šempeter
Triglav Kranj – Salonit Anhovo
Panvita Pomgrad – ACH Volley
Maribor – Calcit Volleyball

Oglejte si še nekaj statističnih kazalcev, zbranih v spodnji infografiki.

infografika sempeter krka