V nedeljo so se mladi Krkini igralci zopet zbrali v dvorani Marof. Večina igralcev je dan prej že zaigrala na tekmi 3. lige, ki je bila dober trening in privajanje na centralno igrišče v dvorani Marof.

Za kadete so nastopili: Borin Anže, Kafol Aljoša, Kovačič Tibor, Gotenc Sašo, Kočevar Žiga, Mišjak Maj, Mohorčič Tadej, Brkopec Fran. Manjkal je poškodovani Gorše Leon.

Prvič sta bila v kadetski ekipi tudi Mohorčič in Brkopec, ki sta se kadetom Krke pridružila pred dobrim mesec. Oba sta dobila v prvi tekmi proti Mokronogu tudi že priložnost. Oba sta dosegla po eno točko, Mohorčič z napadalnim udarcem, Brkopec pa z lepo sestavljenim dvojnim blokom v paru z Aljošo.

Prva tekma proti ekipi SEP je bila pomembna, da pridobimo dobre občutke in preizkusimo sistem brez Goršeta. Tokrat so večino napadalnih akcij zaključevali Kočevar, Borin in Gotenc, medtem ko sta Mišjak in Kovačič predvsem dobro igrala v bloku. Tekma se je končala hitro, saj nismo pustili veliko priložnosti gostom iz Mokronoga; rezultat: 2:0 (9,8).

V drugi tekmi se je ekipa Mokronoga dobro upirala Kranjčanom, ki so veljali za favorite turnirja. Oba seta sta se končala na 20. točki v korist Triglava.

V zadnji tekmi turnirja sta se pomerili Krka in Triglav. V prvem setu so igralci Krke odlično servirali in niso dopustili Triglavanom razviti svoje raznolike igre v kateri so vsi napadalci nevarni, da dosežejo točko. Le te nam je uspelo odrezati in 1. set smo pripeljali do konca brez težav, 25:16. V drugem setu smo zopet dobro začeli, igrali solidno do rezultata 13:10, ko smo nasprotniki začeli bolje servirati, naša kvaliteta servisa pa je padla in nasprotnik je lahko pripravil veliko raznovrstnih napadov, kar je pomenilo, da bomo imeli težave. Res je bilo tako , nasprotnik je dobil zalet in druga polovica seta je minila v znamenju Triglava, uspevalo jim je prav vse, predvsem pa so dodali igro preko prvega tempa, kjer Krka nima prave višine, da bi se lahko dobro branila. Triglav je drugi set dobil na 19. točki.

V tretjem skrajšanem setu so bolje začeli Kranjčani, vodili 7:5, vendar smo pri obratu strani vendarle povedli domači in uspeli z dobrimi servisi držati Triglav na razdalji dveh točk do rezultata 12:10, ko smo za trenutek obstali in Triglav je priključil rezultat na 13:13. Začela se je napeta končnica, ko sta se obe ekipi borili za vsako točko in dajali vse od sebe. Serija se je zavlekla do 20 točke, ko so Kranjčani uspeli napraviti dve točki zapored in napeto končnico dobiti z rezultatom 20:18.

Pošteno je bilo treba priznati premoč nasprotnikom, našim fantom pa čestitati za borbeno in srčno igro. Brez Goršeta, smo bili napadalno prešibki, da bi lahko uspeli premagati tako vsestransko ekipo Triglava. Naša naslednja priložnost bo konec novembra, ko nas čakata še zadnji dve tekmi v boju za A ligo. Najtežje tekme se vedno igrajo na koncu. Potrebno bo osvojiti dve zmagi proti najtežjim nasprotnikom v skupini: Calcitu in Triglavu.

Ostale rezultate lahko najdete na naslednji povezavi.