V soboto, 7.11., je bil odigran 3. krog državnega prvenstva v 3. DOL Zahod, kjer nastopajo tudi mlajši člani MOK Krka. V goste so prišli igralci Črnuč ACH-ja.

Odbojkarji Krke letos res nimajo sreče s poškodbami. Tokrat jo je skupil še Leon Gorše. (foto: arhiv, M. Eržen)
Odbojkarji Krke letos res nimajo sreče s poškodbami. Tokrat jo je skupil še Leon Gorše. (foto: arhiv, M. Eržen)

Druga ekipa tokrat nastopila zelo oslabljena, saj so manjkali poškodovani Murko, oboleli Zorko in Lindič, ki je nekaj ur kasneje nastopil v prvi ekipi Krke na tekmi proti Fužinarju.

Nastopili so: Malenšek Tin, Kafol Aljoša, Ogulin Tadej, Gorše Leon, Borin Anže, Dimič Rok, Bevc Jaka, Gotenc Sašo, Kovačič Tibor, Kočevar Žiga, Pečnik Mark. Kovačič Tibor je v prvi postavi zamenjal odsotnega Lindiča. Pokazal je izreden občutek za blok in zaustavil kar nekaj napadov nasprotnikov.

V prvem setu so mlajši člani delovali nesproščeno, zato so nasprotniki hitro ušli in šele v drugem delu je Krka II zaigrala po svojih zmožnostih. Prvi set se je končal z rezultatom 25:18 za goste.

V drugem smo končno zaigrali bolj sproščeno, bolje servirali in bili bolj prodorni v napadu. Tekmece smo prisilili v nekaj menjav, vendar jim to ni pomagalo. Set smo varno pripeljali do konca, 25:21.

Poškodba Goršeta nam je v začetku 3. seta porezala krila. Naš najboljši igralec na igrišču, Gorše Leon, je nerodno stopil na soigralca in si zvil gleženj. Namesto Goršeta je vstopil Kočevar Žiga za katerega je bil to prvi nastop v 3. ligaški konkurenci. Tretji set smo tako izgubili gladko z 12:25.

Zadnji set smo bili primorani narediti nekaj rošad. Ogulin je zaigral na mestu sprejemalca, Kočevar pa kot korektor. Igra ni stekla, nasprotnik je dobro serviral in igra se je popolnoma ustavila. Sprejemalci so se zakrčili in ostali smo brez dobrega sprejema. v četrtem setu smo uspeli nanizati 14 točk, med katerimi je bilo tudi nekaj zelo dobrih. Vseeno so se fantje borili in ob dobrih točkah tudi zabavali.

V naslednjem krogu čaka mlade Krkaše druga ekipa Salonita. Tekma bo v soboto, 14. novembra ob 17.uri v dvorani Marof.

Ostale rezultate si lahko ogledate na spletni strani odbojkarske zveze.