Bližamo se polovici rednega dela. Jutri bo na sporedu 8. krog 1. DOL. Med drugim si bosta na nasprotni strani mreže stala tudi brata Brulec.

Sobota prinaša prvi bratski dvoboj bratov Brulec v letošnji sezoni! (foto: arhiv, M. Eržen)
Sobota prinaša prvi bratski dvoboj bratov Brulec v letošnji sezoni! (foto: arhiv, M. Eržen)

Dolenjski ljubitelji odbojke bodo pozornost gotovo usmerili v tekmo med Krko in Calcitom, ki bo v Kamniku. V Calcitu so namreč kar trije Dolenjci. Niti igre v svojih rokah drži Jan Brulec, njegova soigralca pa sta tudi vsestranski Primož Vidmar in sprejemalec David Renko. Iz oči v oči si bosta tako vnovič zrla kapetan Krke, Luka Brulec in njegov mlajši brat Jan. V vlogi favorita je mlajši izmed obeh, saj s Calcitom trenutno zaseda prvo mesto na lestvici 1. DOL, medtem ko je Krka na osmem mestu.

Tretje mesto na lestvici bodo skušali potrditi igralci Salonita. Na domačem igrišču bodo gostili ekipo iz Murske Sobote, Panvito Pomgrad. Mariborčani bodo skušali biti naslednji, ki bi aktualnim državnim prvakom pripravili presenečenje. V Športni dvorani Tabor v Mariboru bo namreč gostoval ACH Volley.

Na svoj račun bodo jutri prišli tudi ljubitelji odbojke na Gorenjskem. Jutri bo namreč na sporedu tudi gorenjski derbi med novopečenim prvoligašem Žirovnico in Triglavom iz Kranja. Po porazu v prejšnjem krogu se želijo Triglavani vrniti na zmagovalni tir, dobro igro pa želijo prikazati tudi gostitelji. Fužinar, ki še naprej lovi svojo prvo zmago v letošnji sezoni, bo svojo priložnost tokrat iskal v Šempetru. Povratnik v prvo ligo Šempeter bi ob ugodnem razpletu potrdil trenutno uvrstitev v sredini lestvice, s tem pa povišal tudi prednost pred zasledovalci iz Novega mesta.

Jutri bodo na parket stopili tudi mlajši člani MOK Krka. V četrtem krogu 3. DOL Zahod se bodo ob 17. uri v Športni dvorani Marof pomerili z mlajšimi člani Salonita. Vabljeni!