Odbojkarji Krke so v osmem krogu 1. DOL kljub dobri predstavi zabeležili nov poraz. V Kamniku je bil Calcit boljši s 3:1.

1. DOL za moške, 8. krog
Calcit Volleyball – MOK Krka
3:1 (25:27, 25:18, 28:26, 25:18)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter), Klinar (Žirovnica).
Calcit Volleyball: Hribar, T. Štern 20, Štalker, Vidmar 10, Štembergar Zupan, J. Brulec 4, Lakner 5, Kotnik 8, Ž. Štern 16, Videčnik 3, Konjedic.
Krka: L. Brulec 14, Ožbalt, Vrhovšek, Kosmina 22, Erpič, Vesel 1, Drobnič 8, Pucelj 3, Bregar 8, Lindič 2, Klobčar 1, Turk 1, Plot.

Kosmina nadaljuje z dobrimi predstavami. Tokrat je zabeležil 22 točk, od tega 4 bloke in 1 as. (foto: arhiv, M. Eržen)
Kosmina nadaljuje z dobrimi predstavami. Tokrat je zabeležil 22 točk, od tega 4 bloke in 1 as. (foto: arhiv, M. Eržen)

Krkaši so po zmagi nad Fužinarjem v prejšnjem krogu vnovič prikazali dobro, borbeno predstavo in Kamničanom, trenutno prvo postavljeni ekipi v državnem prvenstvu pošteno otežili delo in bili celo blizu osvojeni točki. Kljub novi izjemni predstavi Martina Kosmine, tokrat je vknjižil 22 točk, pa so v ključnih trenutkih nekaj več le pokazali Kamničani. Prednjačil je predvsem korektor Tonček Štern, zbral je 20 točk.

Krkaši so uprizorili kar dva povratka po izgubljenem položaju. V prvem nizu je na semaforju pisalo že 14:7 v korist domačih, toda izkazal se bivši igralec Calcita, letošnja pridobitev Krke Sergej Drobnič. Do prvega vodstva z 21:22 je Krko popeljal Miha Bregar in napeta končnica je nato pripadla Dolenjcem.

Podobna zgodba se je odvila v tretjem nizu, ko je Calcit vodil s 17:12, toda Dolenjci se niso predali. Kamničani so zapravili 4 zaključne žoge, Krka se je vrnila v igro in nato obranila še dve zaključni žogi, tretje pač ne.

Drugi in četrti niz sta zasluženo pripadla domačim. Krkaši so sicer zabeležili nekaj blokov več kot domačini, vendar pa so napravili tudi nekaj več lastnih napak, kar so igralci Calcita znali izkoristiti.

Več o tekmi si lahko preberete v prispevku na spletni strani odbojkarske zveze ali v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista.

Ostali rezultati osmega kroga 1. DOL:
SIP Šempeter – Fužinar Metal Ravne 3:0
Maribor – ACH Volley 0:3
Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad 1:3
National Žirovnica – Triglav Kranj 1:3

Pari naslednjega kroga, sobota 21. november:
Triglav Kranj – SIP Šempeter
Panvita Pomgrad – National Žirovnica
Maribor – Salonit Anhovo
Krka – ACH Volley (petek)
Fužinar Metal Ravne – Calcit Volleyball

Calcit tako po osmem krogu ostaja na vrhu lestvice, Krka pa ostaja na osmem mestu.  Šempeter je po zmagi nad Fužinarjem prednost pred Krko povečal na 4 točke. Krko v petek čaka nova težka preizkušnja. V Športno dvorano Marof prihaja ACH Volley. Tekma bo ob 20. uri. Vabljeni!

infografika calcit krka