Deveti krog 1. DOL za moške prinaša nove zanimive obračune, v športno dvorano Marof pa tokrat prihaja ACH Volley iz Ljubljane.

Tudi v petek bo še kako dobrodošel vsak blok najbolj nevarnemu igralcu ACHja, Ericu Mochalskemu. (foto: arhiv, M. Eržen)
Tudi v petek bo še kako dobrodošel vsak blok najbolj nevarnemu igralcu ACHja, Ericu Mochalskemu. (foto: arhiv, M. Eržen)

Krkaši so v prejšnjem krogu na gostovanju v Kamniku prikazali dobro in borbeno predstavo. Žal je malo zmanjkalo za osvojitev novih točk, toda pustili so dober vtis in s tem postavili dobre temelje za nadaljevanje sezone. Podobno predstavo si želijo uprizoriti tudi proti Ljubljančanom. Na drugi strani ACH letos ni tako prepričljiv kot v preteklih letih. Da ACH ni nedotakljiv so pokazali že igralci Triglav Kranja, ki so jih kot prvi in edini letos premagali in to kar v njihovi dvorani. ACH je v sredo odigral tudi tekmo drugega kroga Lige prvakov, v gosteh s po treh nizih klonili proti Vojvodini in bili vidno razočarani. Ne glede na vse pa si ACH s Calcitom le deli prvo mesto na ligaški razpredelnici in bo v tekmo s Krko vstopil kot favorit.

Zanimiv bo gotovo tudi dvoboj Martin KosminaEric Mochalski. Krkin sprejemalec je v zadnjem času nanizal nekaj dobrih predstav, na zadnji tekmi v Kamniku je bil z 22 točkami prvo ime tekme. Podobno razpoložen je tudi korektor v dresu ACHja, sinoči je proti Vojvodini vknjižil 18 točk in bil najboljši posameznik svoje ekipe. Težave z gležnjem ima še vedno Grega Erpič, nekaj težav s kolenom pa naj bi imel tudi kapetan oranžnih zmajev Andrej Flajs, ki pa je sinoči stisnil zobe in vseeno zaigral. Tekma bo posebna tudi za Miho Plota. Slednji je še lani branil barve Ljubljančanov, letos pa je oblekel dres novomeške Krke.

Še lani je Miha Plot takole sprejemal v dresu ACHja, letos pa brani barve Krke. (foto: arhiv, M. Eržen)
Še lani je Miha Plot takole sprejemal v dresu ACHja, letos pa že brani barve Krke. (foto: arhiv, M. Eržen)

Najboljši posameznik prejšnjega kroga Janko Bregant (29 točk) bo s Triglavani doma gostil Šempeter. Žirovničani se bodo podali na gostovanje Mursko Soboto, kjer jih bo pričakala Panvita Pomgrad. Ena izmed bolj zanimivih tekem 9. kroga bo gotovo med Mariborom in Salonitom. Oboji so si do te tekme priigrali 13 točk. Fužinarju, ki v letošnji sezoni še ni okusil slasti zmage, se tudi tokrat obeta zahtevna naloga. Po zmagi nad Krkaši se na Koroško namreč podaja Calcit Volleyball.

Tekma med Krko in ACH Volleyem bo v petek, 20. novembra ob 20. uri v ŠD Marof. Vabljeni!

Ostale tekme – 1. DOL za moške, 9. krog, sobota 21. novembra:
Triglav Kranj – SIP Šempeter
Panvita Pomgrad – National Žirovnica
Maribor – Salonit Anhovo
Fužinar Metal Ravne – Calcit Volleyball