V tekmi 9. kroga 1. DOL za moške sta se pomerila MOK Krka in ACH Volley. Po treh zanimivih nizih so tri točke pripadle gostom iz Ljubljane.

1. DOL za moške, 9. krog
MOK Krka – ACH Volley
0:3 (23:25, 22:25, 20:25)

Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).
Krka: Brulec 12, Ožbalt, Vrhovšek, Kosmina 12, Erpič, Vesel, Drobnič 1, Pucelj 1, Bregar 5, Lindič, Klobčar, Turk 11, Plot.
ACH Volley: Flajs 13, Jereb 4, Kozlowski, Kozamernik 8, Walker 13, Purić, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić 3, Donik, Kumer, Mochalski 12, Terpin.

Sinoči so številni ljubitelji odbojke prišli na svoj račun. Atraktiven tekmec je na tribune privabil lepo število gledalcev. Kljub končnemu porazu domačih gledalci niso bili pretirano razočarani, saj so spremljali kvalitetno in izenačeno tekmo med trenutno prvouvrščeno ekipo v državnem prvenstvu in domačimi odbojkarji.

ACH je bil sinoči boljši v bloku. Zbrali so 6 blokov, Krkaši le 3. (foto: arhiv, M. Eržen)
ACH je bil sinoči boljši v bloku. Zbrali so 6 blokov, Krkaši le 3. (foto: arhiv, M. Eržen)

Čeprav so gostje slavili po že po treh nizih, pa so do te zmage prišli vse prej kot zlahka. Dolenjci so bili povsem blizu do samega zaključka nizov, kjer pa so svoje kvalitete in izkušnje le unovčili varovanci Bogdana Kotnika. Krki je še najbolje kazalo v tretjem nizu, ko so povedli že s 14 proti 9, a so gostje v nadaljevanju poskrbeli za nekaj močnih začetnih udarcev in domače hitro ujeli, predvsem po zaslugi gostujočega kapetana Andreja Flajsa pa nato tudi slavili.

Najbolj razpoložena igralca na tekmi sta bila tokrat oba kapetana. Krkin kapetan Luka Brulec je dosegel 12 točk, prav toliko jih je dosegel tudi Martin Kosmina, le točko manj pa je vknjižil Valentin Turk. Kapetan ACH Volleya Andrej Flajs je zabeležil 13 točk, prav toliko tudi Walker in točko manj Mochalski.

Več lahko preberete v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze ter v prispevku na spletni strani Dolenjskega Lista, kjer je poleg teksta tudi nekaj fotografij.

Ostale tekme tega kroga 1. DOL bodo odigrane danes.

Pari naslednjega, 10. kroga:
SIP Šempeter – Calcit Volleyball
Fužinar Metal Ravne – ACH Volley
Krka – Salonit Anhovo
Maribor – National Žirovnica
Panvita Pomgrad – Triglav Kranj

Odbojkarji Krke bodo prihodnji teden odigrali še dve tekmi na domačem parketu. V sredo 25. novembra se bodo ob 20. uri pomerili z ekipo Fužinar Metala. To bo prva tekma 1/4 finala pokalnega tekmovanja. Pravega oddiha za igralce ne bo, saj se bodo že dva dni pozneje, v petek 27. novembra, prav tako ob 20. uri pomerili s Salonitom. Podpora s tribun bo dobrodošla, zato ste prav lepo vabljeni!

Sledi še statistični povzetek tekme proti ACH Volleyu, zbran v spodnji infografiki.

infografika krka ach

Oglejte si še foto utrinke s tekme. Za fotografije je poskrbel Matic Eržen.