Odbojkarji Krke so sinoči v prvi tekmi 1/4 finala pokalnega tekmovanja s 3:1 odpravili ravenski Fužinar Metal. 

Pokal Slovenije, 1/4 finale, 1. tekma
MOK Krka – Fužinar Metal Ravne
3:1 (25:18, 22:25, 25:20, 25:17)

V športni dvorani Marof so še drugič v treh tednih gostovali odbojkarji s Koroške. Tako kot na prvi tekmi je tudi tokrat zmaga ostala doma, le da so gostje prikazali rahlo boljšo predstavo kot zadnjič in uspeli osvojiti en niz. Krkaši so imeli nekaj težav le v drugem nizu, ko se je razigral Joseph Cuevas Torres. Ob drugem tehničnem odmoru sta bili ekipi še skupaj (15:16), nato pa so gostje z nekaj dobrimi servisi in igro v polju uspeli pobegniti na 5 točk razlike (16:21), te prednosti pa kljub trudu domačih niso več izpustili iz rok.

Krki je na pomoč v pokalnem tekmovanju priskočil Dane Mijatovič. Triindvajsetletni 202cm visoki odbojkar Salonitove šole je na prvi tekmi zbral 8 točk.
Krki je na pomoč v pokalnem tekmovanju priskočil Dane Mijatovič. Občasni reprezentant, triindvajsetletni 202cm visoki odbojkar Salonitove šole je na prvi tekmi zbral 8 točk.

V nadaljevanju so se domači igralci zopet zbrali in si prednost štirih točk nabrali že do drugega tehničnega odmora ter niz zanesljivo pripeljali do konca. V četrtem nizu se je odvila podobna zgodba. Ko je na semaforju pisalo že 21:13, je bilo že jasno, da se bo tekma končala v korist Krke.

Med gosti je bil najbolj razpoložen tudi tokrat Joseph Cuevas Torres, zabeležil je 18 točk. Prav toliko jih je dosegel tudi kapetan Krke, Luka Brulec. S 16 točkami mu je sledil Martin Kosmina.

Krkaši so s to zmago storili pomemben korak k uvrstitvi na zaključni turnir najboljših štirih ekip v pokalnem tekmovanju. Brez težav je prvo tekmo proti Mariboru dobil tudi ACH Volley, igralci Panvite so uspeli slaviti v Kranju, najbolj vroče pa je bilo v Kamniku. Sploh prvi letošnji poraz v njihovi dvorani so jim prizadejali igralci Salonita, ki so slavili po petih nizih.

Povratna tekma med Krko in Fužinarjem bo v sredo 9. decembra na Ravnah na Koroškem. Finalni turnir pokalnega tekmovanja bo potekal 9. in 10. januarja.

Ostali rezultati prvih tekem 1/4 finala pokalnega tekmovanja:
ACH Volley – Maribor 3:0
Triglav Kranj – Panvita Pomgrad 1:3
Calcit Volleyball – Salonit Anhovo 2:3

Krkaši bodo za pravi počitek morali počakati na vikend. Danes jih čaka trening, že jutri, v petek, pa nova tekma. Nadaljuje se državno prvenstvo, na sporedu bo namreč 10. krog 1. DOL. V športno dvorano Marof prihaja ekipa Salonita, tekma pa se bo pričela ob 20. uri. Vabljeni!

infografika krka fuzinar pokal