Odbojkarji novomeške Krke so v tekmi 12. kroga 1.DOL s 3:2 premagal Triglav Kranj. Valentin Turk je bil s 23 točkami prvi mož domačih.

1. DOL, 12. krog
MOK Krka – Triglav Kranj
3:2 (16, 18, -17, -20, 14)

Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Gril (Limbuš), Sefried (Maribor).
Krka: Brulec 17, Ožbalt, G. Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 3, U. Erpič, Drobnič 17, Pucelj 2, Bregar 9, Lindič, Turk 22, Plot.
Triglav Kranj: Borič, Lužovec 9, Hafner 1, Maček, Bregant 25, Pleša, Jovanov, Bežek, Kos 2, Mali 10, Uršič 6, M. Kök, Rezar 13.

Članska ekipa je sinoči podobno kot ekipa mlajših članov za novo zmago potrebovala pet nizov.  Tako kot tekma mlajših članov proti Žirovnici je bila tudi tekma med Krko in Triglavom izredno razburljiva do zadnje žoge.

V dresu gostov je s 25 točkami blestel nekdanji igralec Krke, Janko Bregant. (foto: arhiv, M. Eržen)
V dresu gostov je s 25 točkami blestel nekdanji igralec Krke, Janko Bregant. (foto: arhiv, M. Eržen)

Krkaši so sicer v prvih dveh nizih povsem nadigrali goste in čeprav je že kazalo na tri točke domačih, so se nasprotniki povsem vrnili v igro in bili celo do zadnje žoge v igri za zmago. V rdečem dresu je blestel predvsem Janko Bregant, ki je bil s 25 točkami prvo ime tekme. Toda v dresu Krke mu je s 23 točkami sledil Valentin Turk, ki je med drugim zopet navduševal z začetnim udarcem, tokrat je zabeležil izjemnih 6 asov. Na sprejemalskem mestu je poleg Turka tokrat priložnost dobil Sergej Drobnič, ki se je izkazal s 17 točkami.

Krkašem je uspel izjemen povratek v zaključku petega niza. Triglavani so si priigrali 2 zaključni žogi, ki pa ju na srečo domačih niso uspeli unovčiti. Bregar je dvakrat uspešno na mreži ustavil nasprotnikov napad, prvo priložnost za zmago domačih pa je izkoristil Drobnič.

Več o tekmi si lahko preberete v poročilu na spletni strani odbojkarske zveze ali v poročilu na spletni strani Dolenjskega Lista, kjer je poleg tudi nekaj fotografij.

Krkaši so se s to zmago nekoliko približali modri skupini, vseeno pa bo pot do tja še zelo zahtevna. Calcit je še drugič v nekaj dneh porazil ekipo Salonita. Podobno, brez večjih težav je do zmage na gostovanju v Šempetru prišel tudi ACH. Do prve zmage v letošnji sezoni so po dvanajstih krogih le prišli igralci Fužinarja, ki so na domačem igrišču s 3:0 odpravili Žirovnico. Kako izenačene so ekipe v sredini lestvice je pokazal Maribor, ki je v štirih nizih doma odpravil Panvito.

Miha Bregar je tokrat zbral 11 točk, od tega 5 blokov. (foto: arhiv, M. Eržen)
Miha Bregar je tokrat zbral 11 točk, od tega 5 blokov. (foto: arhiv, M. Eržen)

Odbojkarji Krke se bodo prihodnji teden odpravili na dve gostovanji. Že v sredo se bodo zopet odpravili na Ravne na Koroško, kjer se bodo v prestavljeni tekmi 16. kroga ob 19. uri še drugič v tednu dni pomerili s Fužinar Metalom. V soboto pa jih v Murski Soboti čaka še gostovanje pri Panviti Pomgrad.

Ostali rezultati 12. kroga:
SIP Šempeter – ACH Volley 0:3 (-24, -19, -21)
Calcit Volleyball – Salonit Anhovo 3:0 (21, 17, 23)
Fužinar Metal Ravne – National Žirovnica 3:0 (19, 23, 19)
Maribor – Panvita Pomgrad 3:1 (23, -21, 19, 20)

Pari 13. kroga, sobota 19. 12. 2015:
Maribor – SIP Šempeter
Panvita Pomgrad – Krka
Triglav Kranj – Fužinar Metal Ravne
National Žirovnica – Calcit Volleyball
Salonit Anhovo – ACH Volley

infografika 12 krka triglav

Fotogalerija (foto: M. Eržen)