V soboto, 12. 12. 2015, so se v Kranju naši mlajši dečki na 1. turnirju državnega prvenstva v mali odbojki pomerili z vrstniki iz Žužemberka, Mokronoga in Kranja.

mala1_04_w350Kar šest odbojkarjev iz Novega mesta je sploh prvič nastopilo v dresu Krke. V prvi tekmi proti generaciji iz šestega razreda iz Žužemberka, ki so lani osvojili naslov državnih prvakov v mini odbojki, naši upi niso imeli prav nobenih možnosti proti odlični igri in prikazu elementarne odbojkarske tehnike ter ekipne taktike. Žužemberčani so prav tako v svoji drugi tekmi turnirja zlahka opravili z domačini in tako napovedali, da bodo v letošnji sezoni resni kandidati za ponovni naslov državnih prvakov.

Deseterica Krke se je v svoji drugi tekmi pomerila z ekipo iz Mokronoga in brez težav prepričljivo zmagala z 2 : 0.

Tretja tekma med domačini – Astec Triglav in Krko je odločala o tem, katera ekipa se bo uvrstila poleg Žužemberčanov v 2. krog veje zmagovalcev. Po dveh rezultatskih zasukih je prva četvorka Krke, v kateri so nastopili trije igralci iz 6. razreda (Enej Jerina, Matevž Hvala, Jure Vidmar – prvi nastop) in izkušeni kapetan Jaka Pavlin v prvem nizu so potem, ko so zapravili vodstvo štirih točk in dovolili Kranjčanom, da povedejo s 15 : 14, le zmogli zasuk, pobegniti za štiri točke in prednost ohraniti do konca prvega niza. V drugem nizu so Jan Udovič, Anej Slana, Erazem Jakše in Luka Pušavec odlično začeli in proti mešani četvorki domačih povedli 6 : 1 na račun odličnih servisov Jana Udoviča. Kranjčani so po odmoru izboljšali sprejem servisa in preko visokih napadalcev hitro stopili prednost Krke ter prešli v vodstvo za tri točke. Kranjski odbojkarji so prednost kljub veliki borbenosti naših igralcev uspeli obdržati predvsem na račun svojih visokih napadalcev. Toda proti koncu niza je Jan ponovno poskrbel s servisi, da se je Krka približala le na eno točko. Zadnja točka je po uspešnem napadu Burje pripadla Triglavu, ki je z rezultatom 25 : 23 izenačil izid v nizih.

mala1_01_w350Tretji niz in zmaga je s 25 : 22 pripadla domačinom, ki so prišli do zmage na račun boljše izvedbe svojih visokih igralcev v napadu in prevelikega števila napak v napadu Krke. Grenek priokus pa je pri rezultatu 22 : 21 za Triglav dodal sodnik, ki ni opazil, da se je bloker Triglava po močnem napadu Pavlina z obema rokama v bloku dotaknil žoge, ki je posledično končala v outu. To je močno razjezilo napadalca Pavlina, ki je v naslednjem napadu jezno udaril žogo v napadu, pri tem skoraj z roko »potrgal« mrežo, toda sodnik ni opazil, da se je napadalec Krke dotaknil mreže.

Poleg omenjene osmerice sta svoje igralne izkušnje na turnirju dobila še Timotej Pavlič in Črt Ban Jovanovič.

MOK

Ekipa mlajših dečkov in trener Andrej Prah.
Ekipa mlajših dečkov in trener Andrej Prah.